Praga

Montilla considera inadmissible que el català sigui pràcticament invisible al cinema

El president de la Generalitat, José Montilla, ha defensat la llei del cinema que prepara el govern com a via per normalitzar la situació del català a la gran pantalla. "No és admissible que la presència del català al cinema sigui de poc més del 3%", ha advertit Montilla a les distribuïdors cinematogràfiques i empresaris de sales. Aquest sectors són els més reticents a acceptar que el 50% de les pel·lícules que s'estrenin a Catalunya estiguin doblades o subtitulades en català, com proposa el govern.

Actualitzat
El president ha posat de manifest que la presència del català al cinema és clarament inferior a la d'altres mitjans. "Hi ha molta més presència del català a la premsa escrita, a internet, a la televisió i a la ràdio, alguna cosa passa i cal corregir-la, si aquesta presència és tan ínfima en el cinema", ha afirmat.

En declaracions als periodistes en el transcurs de la Cimera Europea de Regions i Ciutats, Montilla ha admès que hi ha sectors que "prefereixen que es mantingui l'"statu quo", però els ha recordat que la llei "té un objectiu que és absolutament necessari, en el passat es va intentar però no es va assolir".

Montilla ha coincidit a Praga amb el president del Parlament, Ernest Benach, que ha considerat "absolutament fonamental" la llei, ha dit que té "un consens polític bastant ampli" i ha felicitat el govern per la seva "aposta valenta", molt "argumentada i justificada" per tal d'arribar a una "normalització absoluta".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut