Barcelona

Montilla comunica per telèfon a Mas que el ple de constitució del Parlament serà el 16 de desembre

Dijous vinent, 16 de desembre, se celebrarà el ple de constitució del nou Parlament sorgit de les eleccions del 28 de novembre. El president en funcions de la Generalitat, José Montilla, ho ha comunicat aquest dijous a la nit al president de Convergència i Unió i futur president, Artur Mas, en una conversa per telèfon. Un cop s'hagi constituït la cambra i designat el substitut d'Ernest Benach, que segurament serà Núria de Gispert, es farà el debat d'investidura de Mas, possiblement la setmana just abans de Nadal, i el nou govern es podria posar a treballar a començaments d'any.

Actualitzat
Artur Mas es marcava el 3 de gener com la data perquè el nou govern comenci a treballar i, amb tota probabilitat, serà així. El president de la Generalitat en funcions, José Montilla, ha comunicat a Mas que el ple de constitució del Parlament serà dijous vinent.

Si no es pot fer abans és perquè la Junta Electoral de Girona no proclamarà els diputats electes d'aquella circumscripció fins dilluns que ve. S'ignoren les causes d'un retard que cap dels responsables de les altres tres circumscripcions ha patit. Fins que no s'hagi fet aquest pas, no es pot convocar el primer ple.

D'aquesta manera, no s'esgotarà el termini de 20 dies que marca la llei per constituir el nou Parlament després de les eleccions. Amb aquest calendari, tot apunta que Artur Mas podrà ser investit president la setmana després de Nadal.

El primer pas serà dilluns, quan Montilla firmarà el decret de convocatòria del ple de constitució del nou Parlament. No serà fins dijous que els 135 nous diputats de la cambra ocuparan per primer cop el seu escó i que es constituirà la mesa del Parlament, que segurament presidirà la democristiana Núria de Gispert.

El debat d'investidura arribarà la setmana següent i tot fa pensar que Artur Mas serà investit president en segona votació. El govern en funcions ja ha assegurat a la federació que el traspàs de poders serà més a fons i a consciència que el de Convergència i Unió al tripartit el 2003.

Artur Mas ha apel·lat aquests dies a la responsabilitat de la resta de forces per ser investit president en segona volta perquè el nou govern es posi a treballar com més aviat millor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut