Gavà

Montilla assegura que mentre sigui president no donarà suport a consultes "inviables"

Festa gran del socialisme a Gavà. El partit celebra la tradicional Festa de la Rosa i ensenya tot el seu poder polític i institucional. Fins a tres ministres, a banda del president de la Generalitat, han participat en l'acte que ha servit per contrarestar el desembarcament de Mariano Rajoy amb motiu del llançament de la candidatura d'Alícia Sánchez-Camacho. En el seu discurs, José Montilla ha fet un repàs a la situació del país i ha receptat estabilitat i possibilisme. El líder dels socialistes catalans assegura que és el moment del seny i no del radicalisme, i avisa que mentre sigui president no donarà suport a cap proposta inviable, en clara referència a les consultes independentistes.

Actualitzat
Càrrega de profunditat de José Montilla contra les iniciatives que plantegen consultes populars sobre l'autodeterminació i, sobretot, contra l'aprofitament polític que se'n fa. Diu que mentre sigui president no donarà suport a propostes que qualifica d'inviables.

Montilla ho ha dit a la Festa de la Rosa, una celebració que cada any fan els socialistes catalans a Gavà i que enguany té un marcat clima preelectoral, tot i que encara falten més de dotze mesos per les eleccions catalanes. En aquest entorn, José Montilla ha deixat molt clar que és el moment del seny i no del radicalisme. Assegura que CiU està fent bandera de les consultes populars i que està perdent aquell sentit d'estat del que, segons Montilla, havia fet gala.

El president de la Generalitat també ha parlat en el seu discurs sobre en la crisi econòmica. Adverteix que, com en el camp de la política, Catalunya no necessita "posicions extremes". Montilla ha tornat a criticat Convergència i ha afirmat que "troba penós" que el seu president, Artur Mas, no s'hagi "ofert a donar suport als Pressupostos de l'Estat". També ha tingut crítiques per al líder del PP, Mariano Rajoy, ja que troba "ben trist" que no es posi al costat del govern espanyol i faci aportacions per fer front a la crisi.

Blanco diu que CiU i el PP fan manetes

A la festa el PSC ha demostrat tot el seu poder polític i institucional. No hi ha anat José Luis Rodríguez Zapatero, però sí fins a tres ministres del govern espanyol: Carme Chacón, Celestino Corbacho i José Blanco. El ministre de Foment s'ha dirigit a l'audiència de Gavà i els ha recordat que "si Catalunya té Estatut és gràcies al PSC". Blanco ha assegurat que el PP "va baixar d'aquest tren, fent tot el possible perquè descarrilés" després de boicotejar els productes catalans i demanar signatures contra l'Estatut.

El número dos del PSOE també ha carregat contra Convergència i Unió. Blanco s'ha preguntat si CiU seguirà "fent manetes per sota la taula amb Rajoy". Amb aquestes paraules el ministre de Foment ha reforçat el missatge del PSC que assegura que convergents i populars estarien pensant en una entesa de cara a les pròximes eleccions, tant catalanes com espanyoles.

El ministre, a més, ha anunciat que a l'octubre es licitaran les obres de l'estació de l'AVE de La Sagrera.

Manifestació de treballadors de Roca, Nissan i La Seda

Mentre els socialistes celebraven la Festa de la Rosa, els treballadors afectats pels acomiadaments a les empreses de Roca, Nissan i els impagaments a La Seda protestaven per la seva situació. Un centenar de persones s'han concentrat a fora del recinte i, finalment, han estat rebuts pel ministre d'Indústria i Immigració del govern espanyol, Celestino Corbacho.

Tot i que el gest de Corbacho no estava previst i que ha estat valorat pels manifestants, els representants sindicals no en tenen prou. D'una banda, la plantilla de Nissan reclama una entrevista amb el ministre i la consellera de Treball, Mar Serna, mentre els treballadors de Roca reclamen que Corbacho actuï contra una possible deslocalització encoberta de la companyia de sanitaris.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut