Barcelona

Montilla assegura que Mas "no seria un bon president" i denuncia que CiU enganya els catalans amb el concert econòmic

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, denuncia que CiU vol enganyar els catalans amb la proposta del concert econòmic. Ho ha dit durant el Consell Nacional dels socialistes catalans que ha d'aprovar el manifest electoral del partit. Montilla també ha advertit que el retorn de CiU al capdavant del govern suposaria "tornar enrere", especialment en polítiques socials.

Actualitzat
"Si Mas torna, tornarem enrere", ha assegurat el president Montilla a l'inici del Consell Nacional del partit que té lloc aquest dissabte. En un discurs basat en les polítiques d'esquerra i dreta, per eludir qualsevol menció nacionalista, Montilla ha declarat que "Mas no seria un bon president". "No sabem què vol, com ho vol aconseguir i amb qui; a més, sabem que prefereix un govern del PP i no socialista", ha recelat. "Quan Mas va ser al govern, van ser anys dolents per a les polítiques socials", ha insistit Montilla, després de nombrosos retrets als convergents i de receptar el seu partit com a únic antídot per als problemes actuals.

El president català ha criticat que els convergents prometin reduir impostos, "sense dir quins serveis reduiran". En aquest sentit, ha argumentat que quan es tracta de polítiques públiques "no hi valen invents". Tampoc hi valen "subterfugis, dreceres, enganys ni passos enrere", ha indicat. "Van ser 23 anys al capdavant del govern i mai es van atrevir a reformar la seva llei -l'Estatut-", i "ara pretenen viure 23 anys més de l'engany del concert econòmic i de l'administració única; i això no els ho podem permetre", ha declarat el líder del PSC davant dels ministres de Treball i Defensa, Celestino Corbacho i Carme Chacón, respectivament, el dia abans de la tradicional Festa de la Rosa, que tindrà lloc a Gavà amb la presència del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, com a gran reclam.

Montilla ha destacat les principals obres del govern tripartit els últims anys, i quan ha al·ludit al seu eslògan "Fets, no paraules" ha desgranat les polítiques efectuades en matèria educativa, sanitària, econòmica i social. "A diferència d'altres, el PSC compleix les seves promeses", ha declarat, i ha insistit: "Quan ens comprometem, complim, i malgrat la crisi econòmica i el context difícil, volem una societat més justa." "Parlem i gesticulem menys que altres, però fem molt més", ha subratllat. "Som els que més bé garantim les polítiques socials, en les quals hem triplicat la inversió", ha asseverat. Amb la mirada posada a les eleccions del 28 de novembre, Montilla ha desafiat els presents a lluitar "per explicar a la gent que no és el mateix votar que no votar, votar dreta o esquerra, PSC o Convergència". "Malgrat les enquestes, estic convençut que aquest partit arribarà ferm a lliurar la batalla per guanyar-la. Crec que estarem en condicions, si ens ho creiem i dediquem tots els esforços, si connectem amb el conjunt de la societat catalana, especialment els que valoren l'acció de govern i volen confiança i seguretat", ha conclòs Montilla.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut