Barcelona

Montilla apel·la a l'esperit pactista de Macià per arribar a un acord de finançament

El president de la Generalitat, José Montilla, ha reclamat la unitat dels partits catalans davant de la negociació del nou sistema de finançament. Aprofitant el llegat del president Francesc Macià, mort fa 75 anys i que ha qualificat d'"home de pacte", Montilla ha assegurat, en l'acte d'obertura dels actes de l'Any Macià, que la unitat ha de servir per evitar un fracàs col·lectiu de Catalunya com a poble.

Actualitzat
L'actual president de la Generalitat ha volgut fer seves les apel·lacions a la unitat política del que ho va ser de 1930 a 1933, Francesc Macià, en moments difícils. En el discurs que ha fet a l'acte d'obertura de l'Any Macià, Montilla ha afirmat el president "exhortava els diputats catalans a treballar perquè mai no es pogués dir que Catalunya havíem fracassat col·lectivament per no saber-nos entendre, per no saber mantenir la cohesió de la societat catalana".

Montilla ha lloat el seu antecessor com un home "capaç de valorar de forma realista la situació política i actuar en conseqüència", que no va defallir en "la lluita pel reconeixement de la identitat nacional de Catalunya", i aquest capital, ha afegit "no el podem menystenir". També n'ha destacat la "preocupació constant per l'accés a les classes populars". Va ser, per Montilla, "el president de tothom".

"Setanta-cinc anys després de la seva mort, les catalanes i els catalans, conscients del deure contret, retem novament homenatge al president Macià", ha conclòs Montilla.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut