Santa Perpètua de Mogoda

Montesa Honda trasllada la producció a Itàlia i acomiadarà la meitat de la plantilla de Santa Perpètua

Montesa Honda vol acomiadar 180 treballadors dels 340 que té a la factoria de Santa Perpètua de Mogoda. Davant de la forta caiguda de vendes que afecta el sector, l'empresa ha decidit reorganitzar el negoci a Europa i traslladar la producció de quatre dels cinc models que es fan aquí cap a factories que té a Itàlia. La planta de Santa Perpètua es quedaria només l'activitat d'injecció de plàstics i pintura i la producció de trial. Montesa Honda vol pactar amb els sindicats prejubilacions i baixes incentivades per retallar la plantilla. Els sindicats consideren que és una deslocalització encoberta, i reclamen un pla de futur.

Actualitzat
Montesa Honda fabrica a Catalunya motocicletes de gran cilindrada, superior als 125cc, que són les que han tingut una caiguda de les vendes més gran a Europa. D'aquí la decisió d'eliminar-ne la producció i traslladar-se a Itàlia. L'empresa, però, mantindrà la producció del model Cota de moto de trial a la planta del Vallès Occidental, tot i que es tracta d'un vehicle amb poca sortida; per tant, el volum de feina baixarà i molt.

Les àrees de producció seran les més afectades pels acomiadaments, però s'espera que també afectin els departaments d'administració i comercial.
Anar al contingut