Mònica Terribas rep el Premi Ràdio Associació de Catalunya

Actualitzat

La directora i presentadora del programa "El matí de Catalunya Ràdio", Mònica Terribas, ha rebut el Premi Ràdio Associació de Catalunya a millor professional de ràdio per "la seva trajectòria i capacitat periodística demostrada, amb valentia, rigor i professionalitat". Terribas ha rebut el guardó de mans del president del Parlament, Roger Torrent.

En el moment d'agrair el premi, ha fet pujar a l'escenari l'equip d'"El matí de Catalunya Ràdio", a qui ha qualificat de "servidors públics":

"'El matí de Catalunya Ràdio' no és un programa de ràdio, és un espai de supervivència a la intempèrie i un exemple de periodisme entès com un exercici de llibertat i de llibertats"

Premi a "La nit dels ignorants" i Joan Vives

D'altra banda, "La nit dels ignorants", el programa de les matinades de Catalunya Ràdio, amb Xavier Solà, ha rebut una menció d'honor per la seva trajectòria de 30 anys. El jurat ha destacat que el programa "ha esdevingut un clàssic modern de la programació de Catalunya i s'ha convertit en una icona de la intel·ligència col·lectiva".

El locutor i redactor Joan Vives, de Catalunya Música, ha rebut també una menció d'honor "per la seva trajectòria com a divulgador musical des dels inicis de l'emissora ara fa trenta anys".

Catalunya Ràdio, RAC1, la Xarxa i Ràdio Banyoles han estat reconegudes pel jurat amb el premi a l'excel·lència per "la tasca realitzada amb coratge i professionalitat durant l'1 d'octubre per les emissions de ràdio catalanes en els diferents àmbits de cobertura". En representació de Catalunya Ràdio, ha recollit el guardó Montse Poblet, redactora d'Informatius que va cobrir les primeres càrregues policials a Barcelona.
 

"Las cloacas de Interior", Guardó 1924

El jurat ha premiat el documental "Las cloacas de Interior", dirigit per Jaume Roures i produït per Mediapro, amb el Guardó 1924 "perquè presenta un treball valent d'investigació i anàlisi sobre les maniobres ocultes del Ministeri de l'Interior". El documental es va emetre a TV3 l'11 de juliol del 2017, dins el programa "Sense ficció".

Es van crear l'any 2000 amb ànim de continuïtat per la Societat Cooperativa Ràdio Associació de Catalunya, tenen la intenció de distingir i premiar els professionals de la ràdio en català i els millors programes del darrer any. L'acte de lliurament de la 18a edició s'ha fet a l'auditori de l'ONCE de Barcelona.

Anar al contingut