Barcelona

Mònica Terribas deixa "El matí de Catalunya Ràdio" perquè "l'engranatge grinyola"

La renúncia inesperada interromp 7 temporades consecutives al capdavant del magazín matinal amb rècord d'audiències

Yasmin Córdoba SchwanebergActualitzat

Mònica Terribas s'ha acomiadat de la seva audiència amb l'anunci que no repetirà al capdavant d'"El matí de Catalunya Ràdio". Després de 7 temporades i de manera inesperada, Terribas ha insistit que abandona el projecte perquè considera que "l'engranatge grinyola".

 

"He decidit posar punt final a aquesta etapa de la meva vida professional no per raons personals, no per raons familiars, ni perquè estigui cansada, ni perquè els horaris se'ns mengin la vida (...)

He decidit deixar "El matí de Catalunya Ràdio" perquè els engranatges d'una maquinària tan exigent com aquesta no es poden permetre cap grinyol i menys ara. I els engranatges grinyolen."

 

 

Al llarg dels seus 7 anys dirigint el magazín matinal de Catalunya Ràdio, la periodista ha aconseguit fer créixer les audiències gairebé un 20 per cent i arribar a superar el mig milió d'oients diaris, amb la seva audiència rècord.

Terribas creu que la direcció de Catalunya Ràdio aconseguirà un bon relleu per a la pròxima temporada:
 

"Estic convençuda que la direcció de Catalunya Ràdio trobarà una altra enginyera o enginyer que facin rutllar aquest meravellós motor com ells volen" .

 

Mònica Terribas ha aconseguit audiències rècord
Mònica Terribas ha aconseguit audiències rècord

 

Un equip de treball "excepcional"

La periodista s'ha mostrat molt agraïda amb tot l'equip que l'ha anat acompanyant durant 7 temporades, amb qui ha compartit "empremtes i cicatrius" emocionals i professionals. L'anunci de la marxa l'ha fet de bon matí, durant l'editorial de les 7, i just abans d'entrevistar el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per primera vegada a l'estudi des del seu empresonament.

Hores després, abans d'acabar el seu últim programa, Terribas ha fet una darrera petició a la seva audiència sobre els mitjans públics catalans:

 

"No deixeu que us els prenguin, sobretot no deixeu que els instrumentalitzin i no deixeu que mai, mai, mai ningú us digui que estan en mans de gent irresponsable: són responsables, són creatius, tenen molt talent i són aquí per servir-vos".

 

L'equip i col·laboradors de Mònica Terribes han rebut la notícia emocionats
L'equip i els col·laboradors de Mònica Terribas han rebut la notícia emocionats

 

Terribas ha renunciat tot i tenir la continuïtat del seu contracte assegurada, perquè era de dues temporades i li quedava un any de vigència. Aquest dijous, Terribas va comunicar per carta la seva renúncia a la direcció de la ràdio i la corporació. Amb tot, ha lloat els mitjans públics catalans, que considera "constructius i lliures", i ha assegurat que la decisió no ha estat fàcil:
 

"Tinc un nus a l'estómac, però hi ha moments a la vida de cadascú en què has de triar la qualitat de vida amb la qual vols treballar".

 

Els membres del seu equip, que no van rebre la notícia fins ahir dijous, reconeixen que Terribas deixa un gran buit. Albert Mercadé, sostdirector d'"El matí de Catalunya Ràdio", assegura que han hagut de fer l'últim programa profundament emocionats:  

 

"Ens quedem orfes perquè la Mònica ens ha ensenyat el periodisme, el que era el servei públic. Hem après molt d'ella. Una manera d'entendre el periodisme. Calia ser tendre amb els dèbils i dur amb els poderosos".

 

Retrets a la comissió de control

La notícia, que ha estat una sorpresa per als oients, també ha estat present a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, responsabilitza la direcció de Catalunya Ràdio de la marxa de la periodista:

 

"A les màquines s'hi ha de posar oli i mans expertes. Aquesta és la feina que algú no ha fet o no ha fet bé. O pitjor: l'encarregat de posar oli ha permès que hi hagués brossa i els engranatges s'han aturat".

 

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha elogiat la feina de Mònica Terribas, que ha considerat un servei públic compromès i "de rigor".

 

 

Núria Llorach, presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ha lamentat la renúncia de Mònica Terribas i ha anunciat que el consell de govern es reunirà de manera extraordinària aquest dilluns, quan hi està convocat el director de Catalunya Ràdio.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut