La ministra Montero calcula que l'impacte de la devolució de l'impost bancari es pot xifrar en 5.000 milions d'euros (EFE)
La ministra Montero calcula que l'impacte de la devolució de l'impost bancari es pot xifrar en 5.000 milions d'euros (EFE)
Madrid

La Moncloa xifra en 5.000 milions l'impacte de la devolució de l'impost hipotecari

La ministra d'Hisenda admet que s'hauria de parlar amb Brussel·les dels efectes que això tindria en el dèficit

RedaccióActualitzat

5.000 milions d'euros. Aquesta és la xifra calculada pel govern espanyol que pot representar la devolució de l'impost hipotecari en el dèficit. Ho ha afirmat aquest dimarts la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en la seva intervenció al "Foro Cinco Días", a Madrid:

"Amb retroactivitat a quatre anys, estaríem al voltant de 5.000 milions d'euros. És l'impacte que hi hauria a les arques públiques. Per tant, haurem de fer compatible que la devolució d'aquests diners als ciutadans també coincideixi amb la reclamació a les entitats financeres perquè aquest dèficit no l'hagin de suportar els comptes públics."

Amb la mirada posada al Tribunal Suprem, Montero ha explicat que si la sentència és favorable als compradors de la vivenda l'objectiu passa per coordinar les actuacions amb les comunitats autònomes i les entitats financeres. Si l'Estat ha d'abonar temporalment les quantitats, l'impacte seria d'entre "quatre o cinc dècimes" en el dèficit del PIB. Això podria posar en risc la previsió que Espanya situï el seu dèficit per sota del 3%.

En aquest cas, la titular d'Hisenda ha dit que l'executiu de Pedro Sánchez parlaria amb Brussel·les perquè prengui nota que aquesta desviació de quatre o cinc dècimes no és culpa de l'Estat, sinó d'una circumstància sobrevinguda.

ARXIVAT A:
HipotequesPSOEEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut