Els ministres en funcions Luis Planas, Isabel Celaá i Teresa Ribera després del Consell de Ministres (EFE)
Els ministres en funcions Luis Planas, Isabel Celaá i Teresa Ribera després del Consell de Ministres (EFE)
Madrid

La Moncloa torna a portar al TC la mesa per la "clara intenció" de "continuar" el procés

Celaá assegura que les dues mocions del Parlament "tornen a incidir en la voluntat d'exercir de forma completa el dret d'autodeterminació", declarat "nul i inconstitucional" pel Constitucional

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha aprovat demanar al Constitucional que anul·li dos nous acords de la mesa del Parlament sobre la proposta de la CUP a favor del dret a l'autodeterminació.

Les dues resolucions de la mesa del Parlament que ara estudiarà el Tribunal Constitucional són la moció presentada per la CUP el 29 d'octubre sobre l'autogovern i la del 5 de novembre, que rebutjava les demandes de reconsideració presentades per altres grups.

La ministra portaveu, Isabel Celaá, assegura que les dues mocions del Parlament "tornen a incidir en la voluntat d'exercir de forma completa el dret d'autodeterminació" que, segons ha afirmat, ha estat declarat "nul i inconstitucional" en dues sentències del Constitucional. Segons Celaá, el Parlament "manifesta la clara intenció de continuar amb el procés" i manté "la pretensió d'aconseguir la independència".

També adverteix la mesa per aquesta "clara intenció" de continuar amb el procés independentista:

"El president del Parlament, el secretari general i la resta de membres de la mesa tenien ple coneixement que, amb els seus acords, estaven incomplint resolucions adoptades pel Tribunal Constitucional."


El president del Parlament, Roger Torrent, ja ha reaccionat i assegura que el PSOE de Sánchez segueix avançant per la dreta el govern de Rajoy.

 

El Consell de Ministres no s'ha pronunciat sobre la resolució aprovada ahir a l'Assemblea de Madrid que insta el govern a demanar la il·legalització dels partits independentistes i han dit que ho estudiaran més endavant.

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut