Madrid

La Moncloa sobre Puigdemont: "Queda clar que no és un perseguit polític, sinó un pròfug"

RedaccióActualitzat

Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern de Rajoy, en roda de premsa després del Consell de Ministres, s'ha referit a la decisió del Tribunal Superior de Schleswig-Holstein en relació amb l'extradició de Puigdemont.

Méndez de Vigo ha explicat que continua el procés i que el govern respecta i acata les decisions dels tribunals.

"Va ser una decisió del Tribunal Suprem espanyol amb els tribunals alemanys i d'acord amb el principi de separació de poders que respectem estarem a expenses de veure'n el resultat."

El portaveu de l'executiu assegura que Puigdemont està sota l'acció de la justícia en territori alemany perquè va fugir de la justícia espanyola.

" Puigdemont està a l'espera del que decideixin les autoritats judicials alemanyes, que han deixat ben clar que no es tracta d'un perseguit polític sinó d'un pròfug de la justícia."

Aplicació del 155

En relació amb l'aplicació de l'article 155, Méndez de Vigo, assegura que el govern sempre ha aplicat la tornada a la normalitat en el marc de la Constitució i de les lleis vulnerades per la declaració unilateral d'independència i la proclamació de la República.

"Des de l'aplicació del 155 governem cada dia a Catalunya i hem aconseguit que la normalitat torni a Catalunya. El govern ha complert amb la seva obligació i continuarà fent-ho."

Presidència de la Generalitat

Sobre la possibilitat de tornar a presentar a Puigdemont com a president de la Generalitat el portaveu del govern diu que no es refereix a especulacions però assegura que ara mateix qui governa a Catalunya és el govern espanyol

" Les eleccions van ser el 21 de desembre i des de llavors el Parlament és incapaç de presentar un candidat viable per assumir la presidència. És incapaç de prendre cap decisió. "

Méndez de Vigo assegura que el Parlament coneix la legalitat

"El marc constitucional és molt clar. Ha de ser un candidat que pugui ser presencial."

Presó preventiva

En relació a les presons preventives i el fet que els jutges europeus hagin deixat en llibertat als polítics a l'exili, el portaveu del govern espanyol assegura que "els jutges espanyols són els que apliquen el codi penal espanyol"

 " Els països encara no s'han pronunciat sobre el fons de la qüestió. Cal esperar. El fet que uns hagin marxat no ajuda als que s'han quedat en relació al risc de fuga. És una qüestió entre jutges"

Méndez de Vigo assegura que és un "porcediment que acaba de començar i que la justícia necessita el seu temps." 

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut