Moncloa recorrerà les resolucions del Parlament sobre l'amnistia i la Guàrdia Civil
El govern de Pedro Sánchez assegura que estudia el seu contingut per impugnar-lo
Madrid

Moncloa recorrerà les resolucions del Parlament sobre l'amnistia i la Guàrdia Civil

Ho ha anunciat en un breu comunicat en què assegura que estudia el seu contingut per impugnar-lo i actuar jurídicament

RedaccióActualitzat

La Moncloa ha anunciat aquest dijous que recorrerà les resolucions aprovades al Parlament  que demanen l'amnistia dels presos i la retirada de la Guàrdia Civil de Catalunya.

Ho ha dit en un breu comunicat en què assegura que està estudiant el seu contingut per impugnar-lo i actuar jurídicament.

La Moncloa fa referència en concret a les resolucions que insten a un acord per a l'amnistia, l'autodeterminació i els drets civils i polítics amb petició d'amnistia total, així com la que demana la sortida de la Guàrdia Civil de Catalunya.


Resposta al ple d'aquest dijous

La Moncloa ha reaccionat així a l'aprovació, aquest dijous, d'una proposta de resolució que defensa una "resposta de consens" a la sentència del judici de l'1-O i que remarca també que el Parlament es compromet a treballar "per trobar solucions per aconseguir la llibertat" dels presos "a través de l'aplicació d'una amnistia". La proposta s'ha aprovat per 68 vots a favor, 57 en contra i 8 abstencions, les dels comuns

La resolució insta també el Parlament a "liderar una resposta institucional a la sentència basada en el respecte, la garantia i la defensa dels drets fonamentals cívics i polítics, les llibertats i l'exercici del dret a l'autodeterminació". 

El text mostra el suport a l'"exercici del dret de manifestació, llibertat d'expressió, mobilització i protesta, sempre per les vies pacífiques, cíviques i democràtiques". 

 

 

Un moment de la votació al ple d'aquest dijous (ACN)

Petició perquè la Guàrdia Civil se'n vagi

En aquesta segona i última sessió del Debat de Política General també s'ha votat una proposta conjunta d'ERC i JxCat que reclama que la Guàrdia Civil marxi de Catalunya perquè consideren que actua com "una policia de caràcter polític que està centrada a perseguir determinats col·lectius polítics i socials".

El text que ha tirat endavant també reclama la "dimissió immediata" de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, per ser "manifestament incapaç de garantir els drets fonamentals de la ciutadania".

La resolució ha comptat amb els vots favorables de JxCat, ERC i la CUP, els contraris de Cs, el PSC i el PP, i l'abstenció dels comuns.

Pablo Casado, Albert Rivera i Ignacio Garrido han reaccionat a Twitter en defensa de la Guàrdia Civil.

 

 


Bronca al Parlament

Les propostes de resolució s'han aprovat enmig d'un ple impactat per la notícia de l'empresonament dels set detinguts en l'Operació Judes després de declarar davant del jutge.
 

 

La CUP ha abandonat l'hemicicle com a protesta i el diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha estat expulsat del ple pel president del Parlament, Roger Torrent, després que l'ha cridat a l'odre diverses vegades.

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
Anar al contingut