Lluís Puig, en l'acte a la delegació del govern a Brussel·les (ACN)
Madrid

Moncloa "prendrà mesures" per la participació de Puig en l'acte de Brussel·les

El ministre Dastis diu que la intervenció de Puig va ser un "incident desagradable"

Redacció Actualitzat

El Ministeri d'Afers Exteriors diu que "prendrà mesures" immediates després de la participació del conseller de Cultura cessat pel 155, Lluís Puig, en un acte públic a la delegació de la Generalitat a Brussel·les.

El govern de Rajoy debatrà aquest divendres en el Consell de Ministres quines mesures adopta contra la delegació del govern a Brussel·les, on va tenir lloc l'acte. Aquesta oficina és l'única representació de la Generalitat a l'estranger que està en funcionament, després que el govern espanyol va ordenar el tancament de la resta, en aplicació del 155.

El ministeri considera que Puig és un "fugat" de la justícia i és per això que el ministre Alfonso Dastis ha qualificat la seva intervenció d'"incident desagradable". Puig va parlar prop de dos minuts a l'inici de l'acte i a petició del Casal Català de Brussel·les, que és qui organitzava l'acte per reivindicar la figura de l'escriptor Manuel de Pedrolo, amb motiu del centenari del seu naixement.

Millo ja va insinuar aquest dimarts que La Moncloa podria cessar més càrrecs de confiança aquest divendres.

 

Fonts de la delegació van matisar aquest dimecres que Puig no era entre els convidats a l'acte, on va assistir com a públic, i que la seva participació va ser "improvisada", després que la presidenta del Casal, Roser Maresma, li va cedir el torn de paraula.

Al gener, el govern espanyol va impedir que el president del Parlament, Roger Torrent, es reunís a la delegació amb Carles Puigdemont i els quatre consellers cessats, llavors a Brussel·les. La decisió va ser tancar l'oficina i enviar tots els treballadors a casa.  

NOTÍCIES RELACIONADES

Anar al contingut