Arribada del secretari de Difusió, Antoni Molons, al Palau de la Generalitat acompanyat d'agents de paisà de la Guàrdia Civil, dijous
Arribada del secretari de Difusió, Antoni Molons, al Palau de la Generalitat acompanyat d'agents de paisà de la Guàrdia Civil, dijous

La Moncloa destitueix el secretari de Difusió, Antoni Molons, l'endemà de la detenció per l'1-O

L'executiu espanyol actua utilitzant les atribucions de l'article 155 de la Constitució

Actualitzat

El govern espanyol ha destituït el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, en aplicació del 155 després de la seva detenció i del registre que la Guàrdia Civil va fer al seu domicili i al seu despatx al Palau de la Generalitat per buscar un possible ús de fons públics per al referèndum de l'1-O. Així s'ha acordat al consell de ministres.

Molons, que depenia del Departament de Presidència dirigit per Jordi Turull fins al seu cessament el 27 d'octubre, és investigat per suposats delictes de malversació de fons públics i desobediència pel pagament de la campanya institucional del referèndum.

Molons va ser detingut en el marc dels registres de la Guàrdia Civil en una operació ordenada pel Jutjat 13 de Barcelona, però el van deixar en llibertat unes hores després. Quan era a la caserna de la Travessera de Gràcia de Barcelona, es va acollir al dret de no declarar a l'espera de ser cridat pel magistrat.

La Guàrdia Civil va detenir Molons durant l'escorcoll a casa seva, a Sant Joan Despí. També van escorcollar el seu despatx al Palau de la Generalitat, on va arribar custodiat, en la primera vegada que la Guàrdia Civil entrava al Palau de la Generalitat per la investigació pels preparatius del referèndum.

ARXIVAT A:
Procés catalàIndependènciaArticle 155Referèndum 1-O
Anar al contingut