Madrid

Catalunya rebrà 2.200 milions per a serveis socials si s'aproven els comptes de l'Estat

Ho ha dit la ministra d'Hisenda després d'explicar l'acord sobre els pressupostos entre el govern espanyol i Podem

RedaccióActualitzat

Unes hores després de l'acord sobre els pressupostos per al 2019 firmat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha demanat als partits independentistes que abandonin "el combat de la retòrica" i donin suport als comptes, que Celaá ha dit que estan pensats per fer avançar Catalunya.

De fet, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, que també ha comparegut davant els periodistes després de la reunió de l'executiu, ha remarcat que l'aprovació dels comptes suposaria 2.200 milions d'euros per a serveis socials per a Catalunya:

"Catalunya rebria més de 2.200 milions d'euros, fonamentals, perquè la sanitat, l'educació, la dependència es puguin desenvolupar. Per tant, sembla bastant lògic que qualsevol govern i qualsevol formació política que tingui en el centre les persones es decideixi a donar suport a aquests pressupostos."

 

Mentrestant, Isabel Celaá ha fet una crida a les forces independentistes a "desbloquejar les institucions" després de la crisi d'aquesta setmana.

"Li diem i li hem dit al president Torra i al govern que és hora que desbloquegi les institucions catalanes. És hora de començar a treballar per a tots i totes les catalanes perquè la societat catalana s'ho mereix. La setmana que ve seguirà avançant el camí obert per aquest govern amb noves reunions."

"Fem extensiva avui aquesta petició a aquest projecte de pressupostos després de l'acord aconseguit amb Units Podem, perquè serà un projecte molt beneficiós per al conjunt de la societat, també per a la societat catalana, molt beneficiós per a la societat catalana. Estem avançant seriosament en conceptes importants per a Catalunya i ha arribat el moment de dotar aquests avanços del suport econòmic que necessiten."

 

El govern de Pedro Sánchez necessita ara convèncer formacions com ERC, el PDeCAT i el PNB per tirar endavant aquests comptes per al 2019.

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPressupostos Generals de l'Estat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut