Méndez de Vigo, amb la titular d'Agricultura, Isabel García Tejerina (EFE)
Méndez de Vigo, amb la titular d'Agricultura, Isabel García Tejerina (EFE)

La Moncloa avisa que un conseller no pot exercir des de la presó: "És de sentit comú"

El govern espanyol diu que està "a favor del diàleg, sense data de caducitat i dins de la llei"

RedaccióActualitzat

El primer dia que Quim Torra ha exercit des del Palau de la Generalitat com a president per confeccionar el seu govern, La Moncloa li ha enviat un missatge clar sobre la possible restitució dels consellers que són a la presó o a l'exili.

A la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, el portaveu, Íñigo Méndez de Vigo, ha dit, sobre la possibilitat que els empresonats puguin prendre possessió com a consellers, que si el jutge els dona permís per sortir ho podran fer, però ha afegit:

"Un conseller o un ministre no pot exercir les seves funcions si està a presó. És de sentit comú. El govern ha de ser legal i viable."

Méndez de Vigo ha insistit que l'executiu de Rajoy aposta per obrir un nova etapa rebaixant la tensió i donant prioritat al diàleg.

"És el govern de la unitat, de la responsabilitat, de la maduresa, la maduresa d'unir i no dividir, de practicar el diàleg, de sumar i de no excloure. Ara és l'hora del diàleg polític i productiu dins de la llei. I entenem que dialogar no és imposar a qualsevol preu una agenda política il·legal."

El portaveu assegura que el govern està "a favor del diàleg, sense data de caducitat i dins de la llei"

" El govern vol obrir una nova etapa política perquè la política d'imposició d'un projecte per sobre de les institucions d'autogovern, de la pròpia voluntat de la societat catalana, dels tribunals de justícia, dels drets dels parlamentaris ha fracassat."

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut