Isabel Celaá, ministra portaveu del govern espanyol (EFE)
Isabel Celaá, ministra portaveu del govern espanyol (EFE)
Madrid

La Moncloa avisa que "actuarà en conseqüència" si el Parlament se salta la Constitució

Isabel Celaá acusa ERC i Junts per Catalunya de portar Catalunya a la paràlisi

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha avisat que no es quedarà de braços plegats si el Parlament de Catalunya adopta decisions contràries a la Constitució. Ho ha dit la ministra portaveu, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest divendres.

"Si el Parlament adopta decisions contràries a la Constitució, el govern, per descomptat, actuarà en conseqüència. El govern defensarà sempre la legitimitat constitucional i totes les institucions; també les institucions catalanes, no en tinguin cap dubte."

Celaá acusa ERC i Junts per Catalunya de portar Catalunya a la paràlisi.

"L'independentisme està patint una crisi important i arrossega, en la seva deriva, tot Catalunya. Amb la seva posició numantina, no solament bloqueja, col·lapsa la feina imprescindible de qualsevol govern, sinó que, a més, està impedint, de facto, que el Parlament faci el seu treball."

També ha remarcat que no ha arribat el moment del 155 i que espera que les forces independentistes trobaran la manera de delegar el vot dels diputats presos i a l'exili d'acord amb el Suprem i la llei espanyola.

L'agenda social, subordinada a la territorial

"El bloqueig de l'acció quotidiana del govern català i del Parlament significa paralitzar qüestions que afecten totes les ciutadanes i ciutadans de Catalunya", com l'educació, la sanitat o la dependència, ha denunciat Celaá, molt preocupada perquè "l'agenda social apareix subordinada a l'agenda territorial".

 

Anar al contingut