Aquest divendres es podrà consultar la tesi de Sánchez (EFE)
Aquest divendres es podrà consultar la tesi de Sánchez (EFE)
Madrid

Moncloa afirma que la tesi de Sánchez supera els controls antiplagi de referència

La tesi doctoral estarà disponible aquest divendres a internet perquè tothom la pugui consultar

RedaccióActualitzat

Aquest divendres ja es pot consultar a internet la tesi doctoral de Pedro Sánchez, una mesura de transparència que arriba després de la polèmica sobre si hauria plagiat o no el seu treball.

De moment, La Moncloa ha afirmat aquest matí en un comunicat que la tesi del president del govern espanyol supera "àmpliament" els controls acadèmics informàtics per detectar plagis i coincidències. Assenyala que el treball ha estat analitzat per dos dels programes més rigorosos a l'àmbit acadèmic: Turnitin, que s'utilitza a la Universitat d'Oxford, i PlagScan, un referent a Europa, segons apunta La Moncloa.

Presidència del govern indica que en el cas de Turnitin, el nivell de coincidències és del 13%, mentre que PlagScan ho xifra només en un 0,96%, uns percentatges que, segons l'executiu espanyol, corresponen a les "cites i referències obligades en l'elaboració de qualsevol document d'investigació".

La Moncloa conclou que la tesi passa la prova de manera àmplia i que hi ha "un consens en l'àmbit acadèmic en el sentit que es considera que els percentatges són normals, segons la normativa i els protocols de verificació".

 

 

Un pas més de Pedro Sánchez per tallar d'arrel els rumors sobre la seva tesi. Sánchez ha ordenat digitalitzar-la perquè tothom que ho vulgui la pugui consultar per internet. En tot cas, el PP i Ciutadans volen forçar una compareixença del president espanyol al Congrés, per esvair qualsevol dubte.

El Tribunal Suprem ja ha demanat a la fiscalia si el diputat aforat, Pablo Casado, hauria de ser investigat per un possible delicte de prevaricació administrativa i suborn en relació amb el seu màster. De moment, el cas dels màsters ja s'ha emportat una presidenta madrilenya i una ministra socialista.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut