Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya
Madrid

La Moncloa adverteix Torrent que emprendrà mesures pel manteniment del ple

El govern de Mariano Rajoy diu que "continuarà vetllant pel compliment de la llei"

RedaccióActualitzat

El govern de Mariano Rajoy avisa el president del Parlament, Roger Torrent, que està obligat a atendre les peticions del grups parlamentaris del PP, Ciutadans i PSC, que demanaven suspendre el ple d'aquest matí on estava previst fer el segon debat d'investidura.

Finalment, la votació s'ha suspès, però s'ha fet un ple amb torn de paraula per a tots els grups. El PP ha decidit marxar del ple. Per això, els erveis jurídics del govern espanyol ja estudien el contingut del ple. Valoren, però, que no s'hagi fet cap votació.

L'executiu de Rajoy considera que el ple d'avui no ha tingut garanties i que Torrent havia d'haver atès les peticions de suspensió fetes per PP, Ciutadans i PSC. Consideren que seria una sessió parlamentària contrària a la doctrina del Constitucional i al propi reglament del Parlament.

 

 

Segons la Moncloa, la situació procesal del candidat Jordi Turull després que el jutge Pablo Llarena decidís enviar-lo a la presó fa impossible que se celebri un ple "amb garanties". Recorden que sobre una circumstància com la d'avui, ja existeix una doctrina del Tribunal Constitucional, i també s'hi han pronunciat els lletrats del Parlament.

 

Notícies relacionades: El Suprem processa 13 polítics independentistes per rebel·lió

 

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha instat al compliment escrupolós de la llei i ha afegit que el govern espanyol actuarà amb prudència però amb fermesa. Zoido ha fet una crida a recuperar la normalitat institucional, social i econòmica a Catalunya i ha insistit que a Espanya no es persegueix cap ideologia.

ARXIVAT A:
InvestiduraGovern empresonatProcés catalàRebel·lió
Anar al contingut