Monarquia o República? Estudiants de la UB i l'UPF voten en un referèndum simbòlic

8.860 persones voten a favor de l'abolició de la monarquia, en una convocatòria simbòlica i sense cens
Monarquia o República? Estudiants de la UB i l'UPF voten en un referèndum simbòlic

Monarquia o República? Estudiants de la UB i l'UPF voten en un referèndum simbòlic

8.860 persones voten a favor de l'abolició de la monarquia, en una convocatòria simbòlica i sense cens
Redacció Actualitzat
TEMA:
Monarquia
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Engegar/Aturar Silenciar Pujar el volum Disminuir el volum Instruccions per interactuar amb el player
imatge

Més de 9.000 persones han votat en el referèndum simbòlic sobre monarquia o república, organitzat per estudiants, que ha tingut lloc aquest dimarts a la Universitat de Barcelona, UB, i a la Pompeu Fabra, UPF.  Segons els organitzadors, ForaBorboUniversitatsCatalanes, 8.860  persones han votat a favor d'abolir la corona, un 96%, 266 ho han fet en contra i 114 vots han estat nuls.

No es té cap cens de votants i, per tant, no es pot saber quin tant per cent d'estudiants ha votat, però els organitzadors diuen que la participació ha superat les expectatives.

S'han votat les preguntes "Estàs a favor d'abolir la monarquia com a forma d'Estat i instaurar la República" i, en cas de respondre afirmativament, "Estàs a favor de l'obertura de processos constituents per decidir quin tipus de República?".
 


Aquest dimecres es farà el mateix a la Universitat Politècnica de Terrassa i després de Nadal es farà a la Universitat Autònoma de Barcelona, UAB.
 

També s'ha votat aquest dimarts a la Universitat Carlos III, de Madrid, en què el 76,85% dels que han votat han optat per un Estat en forma de República

 

Aquests universitats segueixen els passos de la Universitat Autònoma de Madrid, UAM, on es va fer el mateix referèndum dijous passat i hi van votar 7.000 persones, amb 6.000 vots a favor de l'abolició de la monarquia.
 

 

Les meses s'han posat al Campus de la UPF a la Ciutadella i als de la UB al Raval i de Diagonal, i l'horari de votació s'ha allargat des de les 8 del matí fins les 8 del vespre.

Són part d'un moviment universitari que aplega fins a 27 campus d'arreu de l'estat espanyol, en què se celebrarà el mateix referèndum sobre la monarquia.

Els organitzadors d'aquesta consulta s'han desvinculat de qualsevol sindicat o organització política, i la major part dels estudiants troben important poder decidir. Es tracta d'un referèndum simbòlic que vol ser el primer pas per arribar a plantejar la pregunta en una consulta vinculant a tota la ciutadania de l'Estat.

 

 

A banda dels universitaris, aquest diumenge, els veïns de Vilobí d'Onyar, a la Selva, van fer també el seu referèndum sobre monarquia o república amb un resultat aclaparador: el 100% dels vots emesos va triar república.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Monarquia Universitat

VÍDEOS RELACIONATS