Mérida

Monago carrega contra el pacte fiscal i assegura que "Catalunya demana i Extremadura paga"

El president extremeny carrega contra el pacte fiscal i assegura que els 5.000 milions d'euros que ha sol·licitat la Generalitat al Fons de Liquiditat Autonòmic surten de la butxaca dels extremenys i dels espanyols.

RedaccióActualitzat
El president extremeny, José Antonio Monago, diu que "Catalunya demana i Extremadura paga" per resumir la petició de Pacte Fiscal aprovada pel Parlament català. El dirigent del PP diu que el poble extremeny hauria de liderar la resistència contra el que qualifica d'"iniciativa insolidària".

En un discurs amb motiu del dia d'Extremadura, Monago ha criticat la demanda de 5.023 milions de la Generalitat al Fons de Liquiditat Autonòmic. El president extremeny assegura que aquest diners "surten de les butxaques de tots els extremenys, de tots els espanyols".

Monago ha carregat contra el president de la Generalitat, Artur Mas, per haver assegurat que el rescat es duria a terme amb diners "dels propis catalans". El president autonòmic afirma que això "no és cert" i que toca "dir prou".

Pel president extremeny, Catalunya "no pot pensar només en català, com Europa no pot parlar només en alemany, Europa ha de parlar en europeu".

Monago passa per alt, però, que Catalunya és una de les poques comunitats autònomes que tenen dèficit fiscal amb l'Estat i que Extremadura, en canvi, registra sempre superàvit.

José Antonio Monago també ha anunciat que la seva comunitat no apujarà l'IVA al sector de la cultura fins al 21%, sinó que el deixarà en el 13, vuit punts per sota del de la resta de l'Estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut