Primer pla de l'aparell que mesura el soroll als carrers de Mollerussa instal·lat en un dels balcons de l'Ajuntament, el 4 d'octubre …
Primer pla de l'aparell que mesura el soroll als carrers de Mollerussa instal·lat en un dels balcons de l'Ajuntament, el 4 d'octubre de 2016. (Horitzontal)

Mollerussa s'estrena com a laboratori de proves de la xarxa Catalona SmartLab amb un estudi acústic

Actualitzat

ACN Mollerussa.-Detectar una alerta d'emergència de la sirena d'una ambulància per tal de monitoritzar els semàfors perquè es posin en verd i li obrin pas o modificar els horaris o la ruta del camió de la recollida selectiva, sobretot la del vidre, per evitar molèsties als veïns podrien ser dues de les aplicacions de la prova pilot que s'està testant a Mollerussa. La capital del Pla d'Urgell s'estrena així com a laboratori urbà dins la xarxa Catalonia SmartLab, creada per la Generalitat amb l'objectiu d'oferir entorns reals a aquelles empreses que vulguin fer proves pilot de diferents solucions intel·ligents que els consistoris puguin aplicar per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. En el cas de Mollerussa, és l'empresa lleidatana Acústics Ambient SL la que s'encarrega de l'assaig amb un mesurador que s'ha instal·lat a la façana nord de l'Ajuntament, just al carrer Ferrer i Busquets.

L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha explicat que la ciutat s'ha sumat a la iniciativa perquè com a municipi ''petit i compacte'' pot ser un bon laboratori de proves per aquelles empreses que busquin un entorn real per provar i validar els seus projectes 'smart'. La idea és que les solucions tecnològiques intel·ligents que es provin puguin donar resposta a necessitats municipals que encara no hagin estat resoltes i serveixin per millorar tecnològicament el dia a dia de la ciutat i tinguin beneficis per la ciutadania, segons Solsona.En aquest sentit, el secretari general de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, ha felicitat Mollerussa per formar part de la xarxa Catalonia SmartLab que, a hores d'ara i a un any d'haver engegat la iniciativa, compta amb l'adhesió de 35 municipis catalans. Puigneró ha destacat el doble objectiu de l'estratègia del Govern que passa per ajudar a les empreses a provar nova tecnologia i també als municipis a solucionar problemes concrets per fer el trànsit a la societat digital.Per la seva banda, el responsable de l'empresa Acústics Ambient SL, Jesús Uriol, ha explicat que la prova pilot no és tant per ''saber si els nivells compleixen la normativa sinó per, a la llarga, usar aquesta informació per plantejar solucions''. També ha indicat que el pilot té dues fases: una primera de recollida de dades i una segona, que s faria ja de cara a principis de l'any vinent, per actuar sobre les mesures a aplicar. Així mateix, també ha indicat que de moment les dades recollides mostren que els paràmetres de soroll detectats entren dins la normalitat.

Anar al contingut