Pla general de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat dels responsables de l'app Noticlick i SmartLab Mollerussa, mostrant en d…
Pla general de l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, acompanyat dels responsables de l'app Noticlick i SmartLab Mollerussa, mostrant en dispositius mòbils l'aplicació, el 28 de febrer de 2017. (Horitzontal)

Mollerussa prova una APP com a nova eina de comunicació amb la ciutadania a través de l'SmartLab

ACN Mollerussa.-L'Ajuntament de Mollerussa ha posat a disposició de la ciutadania una nova eina de comunicació, Noticlick, per informar de situacions puntuals del dia a dia, sobre tot quan comencin les obres de reforma del centre urbà, però també per fets significatius i comunicacions en general. Es tracta d'una aplicació gratuïta per a dispositius mòbils basats en els sistemes Android i IOS que permet fer enviaments massius amb molta rapidesa adjuntant també arxius gràfics, segons ha explicat l'alcalde, Marc Solsona, acompanyat de Josep Maria Nabau i Àlex Surroca, representants de l'empresa que l'ha desenvolupat. L'app, que ja ha estat activada per informar sobre la consulta popular però únicament ha estat testada en laboratori, servirà per fer una prova pilot durant els dies de la Fira de Sant Josep dins el projecte SmartLab que desenvolupa la ciutat a la xarxa Catalonia Smart City.

La prova pilot que es farà a Sant Josep vol esdevenir un escenari real per provar solucions intel·ligents que millorin la qualitat de vida dels ciutadans. Consistirà en provar tres reptes en concret: la notificació massiva a milers d'aparells, la possibilitat de fer una enquesta en línia per obtenir una resposta immediata i la possibilitat de fer una enquesta restringida a un àmbit tancat definit. Així ho ha explicat Esteve Aymerich, assessor de l'àmbit Smart del consistori, el qual ha indicat que es tracta del segon projecte que es testa a Mollerussa després de la nova acústica que va desenvolupar una empresa de Lleida a finals de l'any passat.Per presentar a l'àmbit de Ponent la iniciativa Catalonia SmartLab de la Generalitat, Mollerussa acollirà el proper 3 d'abril al Teatre L'Amistat una jornada, que comptarà amb l'assistència del Secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, Jordi Puigneró, en la qual es presentaran els diferents projectes iniciats, segons ha indicat Solsona. Així mateix, també ha explicat que Mollerussa s'ha adherit al City Protocol Society, un sistema de certificació de ciutats que mesura el grau d'eficiència i qualitat de les ciutats del món a partir d'indicadors - ofereix una plataforma de col·laboració i innovació entre els municipis SmartLab catalans i també és una finestra per col·laborar internacionalment.

Anar al contingut