Barcelona

Moebius aprofundeix en si mateix i Crumb, en el Gènesi, en les seves noves obres

S'acaben de presentar dues novetats importants en còmics per a adults. Una, l'últim treball del francès Moebius, que publica la primera part de la seva autobiografia en forma de novel·la gràfica. L'artista porta més de quaranta anys de dedicació al món de la historieta i fa un cop d'ull a alguns aspectes de la seva vida a "Inside Moebius". L'altra, la il·lustració del Gènesi que firma Robert Crumb, un altre gran nom del còmic.

Actualitzat
Un títol, "Inside Moebius", declaració d'intencions del que pretén ser aquesta obra de Jean Giraud, més conegut pel sobrenom de Moebius. Amb un desert com a escenari principal, que representa la pàgina en blanc i el procés creatiu, l'autor, convertit en personatge, reflexiona sobre diversos aspectes de la seva trajectòria. Ho fa pensant en la gent que coneix la seva obra però s'ha adonat que el primer volum autobiogràfic també interessa els que no el coneixen.

Giraud, que aquesta setmana ha presentat a Barcelona la seva nova obra, també es relaciona al llibre amb alguns dels personatges més cèlebres de la seva bibliografia, i dedica un espai a l'actualitat, com els atemptats de l'11 de setembre als Estats Units, per poder mostrar així la seva opinió.

Aquest és el primer volum d'una sèrie de la qual encara n'apareixeran dos més.

El Gènesi segons Crumb

Una altra novetat editorial -d'una altra icona del món del còmic per a adults- és "Génesis", de Robert Crumb. Una obra, fruit de quatre anys de feina, que arrenca amb les mateixes paraules que ho fa el primer llibre de la Bíblia: "Al principi, Déu creà els cels i la terra".

I és que l'autor nord-americà no ha volgut afegir cap mena d'interpretació al text de l'obra; s'ha limitat a il·lustrar-ne els capítols. El considerat pare del còmic "underground" assegura que fent-ne una adaptació literal ja es mostren escenes prou eloqüents.

A través del seu traçat característic, Crumb posa imatge a passatges com el que narra el sacrifici que Abraham està disposat a fer del seu fill Isaac. Imatges carregades de detall i amb total absència del color.

Anar al contingut