La primera ministra britànica, Theresa May, aquest dimarts a Berlín durant la gira sobre l'acord del Brexit (Reuters)
La primera ministra britànica, Theresa May, aquest dimarts a Berlín durant la gira sobre l'acord del Brexit (Reuters)
Regne Unit

Moció de confiança a May promoguda pel seu partit arran del Brexit

La primera ministra britànica assegura que es defensarà i que "un canvi de lideratge en el partit conservador, ara, posaria el futur del nostre país en risc"

Juli RodésActualitzat

La primera ministra britànica, Theresa May, s'enfrontarà aquesta mateixa tarda a una moció de confiança promoguda per diputats del seu propi partit.

Graham Brady, president del Comitè 1922, responsable de l'organització interna del grup parlamentari dels conservadors, ha fet pública una nota de premsa en què s'informa que "el llindar del 15 per cent del grup parlamentari favorable a una moció de confiança sobre la líder del Partit Conservador ha estat superat" i que "en conseqüència, tindrà lloc una votació entre les 18.00 i les 20.00 del dimecres 12 de desembre".

 

May: "Disputaré aquesta votació amb tot el que tinc"

Una hora més tard, Theresa May ha fet una compareixença davant de la residència oficial del número 10 de Downing Street per assegurar que pensa defensar el seu lideratge del Partit Conservador. "Disputaré aquesta votació amb tot el que tinc", ha declarat abans de repassar els seus 40 anys de servei en el partit fins arribar a ser primera ministra.

 

La primera ministra britànica, Theresa May, durant la compareixença a Downing Street per defensar el seu lideratge del Partit Conservador i l'acord del Brexit (Reuters)

 

A continuació, May ha defensat l'acord sobre el Brexit que ha aconseguit.

"Vaig optar a ser líder perquè crec en la visió conservardora per a un futur millor (...) sempre servint l'interès nacional. Això, en aquest moment crucial de la nostra història, vol dir assegurar un acord del Brexit que respongui al resultat del referèndum."

"Durant els moments bons i dolents d'aquests dos últims anys, la meva convicció apassionada que aquest acord és possible i que tenim al davant un futur brillant no s'ha esvaït. I ara el tenim a tocar. "

 

 

A partir d'aquí, la primera ministra britànica ha defensat que, per assegurar aquest acord, ara no és el moment de fer canvis de lideratge.

"Un canvi de lideratge en el partit conservador, ara, posaria el futur del nostre país en risc i crearia incertesa quan menys ens la podem permetre."

"El nou líder no tindria temps de renegociar l'acord de retirada i aconseguir aprovar la nova legislació al Parlament abans del 29 de març. Això portaria a endarrerir o, fins i tot, aturar el Brexit, quan el poble vol que el tirem endavant."

May ha tancat la seva intervenció de dos minuts recordant que en la seva primera compareixença davant del número 10 de Downing Street ja es va comprometre a "lliurar l'acord del Brexit per al qual la gent havia votat i construir un país que funcioni per tothom".

 

May entra a la residència oficial de Downing Street després de comparèixer davant de la premsa (Reuters)

 

I, abans de girar cua i tornar a entrar a la residència oficial, ha conclòs:

"M'he dedicat incansablement a aquestes tasques des que em vaig convertir en primera ministra i estic preparada per acabar la feina."

ARXIVAT A:
BrexitTheresa May
Anar al contingut