Mòbils i tauletes entraran a l'aula a partir dels 10 anys

Educació impulsa un programa per treballar amb dispositius mòbils en 100 centres el curs que ve

Actualitzat

El Departament d'Educació aposta per l'ús educatiu dels dispositius mòbils a partir dels 10 anys, amb l'impuls d'un programa pioner per a mestres i alumnes que s'aplicarà en 100 centres educatius el curs que ve.

La iniciativa s'anomena mòbils.edu, s'adreça a alumnes de 5è i de primària i 1er i 2on d'ESO, i té com a objectiu últim l'èxit educatiu de l'alumnat, a més de la millora de la competència digital d'alumnes i professors.

En un moment en què les dades del Departament mostren que un 36% dels centres educatius catalans ja utilitzen mòbils i tauletes com a eina pedagògica, el conseller d'Educació, Josep Bargalló, defensa el nou programa així:

"Tenim evidències no només per a la millora de la competència digital, que això és el més evident, però el més superficial, tenim evidències en la millora de les altres competències."

Bargalló ha posat com a exemple que en diversos centres amb alumnes amb dificultats de comunicació oral -amb motiu de la seva llengua d'origen estranger-, l'ús de tauletes ha millorat notablement la capacitat de comunicar-se en català i castellà.

 

El programa, que tindrà una durada de 3 anys, inclou formació específica per al professorat i també per a les famílies.
 

Durant la presentació del programa, també s'han posat de relleu dades com la de l'IDESCAT, que assenyala que ara un 65% dels nens i nenes de 12 anys ja tenen un mòbil propi, i, als 14, un 91%.

El Departament pretén que els alumnes facin servir el seu dispositiu, però el centre n'haurà d'oferir a qui no en tingui.

A finals d'octubre, el Departament d'Ensenyament va sol·licitar al Consell Escolar de Catalunya un informe sobre les bones pràctiques en l'ús de les tecnologies mòbils a les aules. L'objectiu era detectar i fer visibles les pràctiques d'èxit que tenen com a eina les tecnologies mòbils, i que es poden aplicar en els diferents contextos educatius.

ARXIVAT A:
Educació Tecnologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut