València

Mobilitzacions contra el tancament de Canal 9 davant la Generalitat Valenciana

Continuen les mobilitzacions dels treballadors de Canal 9 després de l'anunci del govern valencià que tancarà la radiotelevisió valenciana. Aquest dimecres els treballadors s'han tornar a concentrar davant del Palau de la Generalitat Valenciana, on ha comparegut el president Alberto Fabra. La concentració arriba poques hores d'una altra concentració que ha aplegat centenars de manifestants.

RedaccióActualitzat

Continuen les mobilitzacions dels treballadors de Canal 9 després de l'anunci del govern valencià que tancarà la radiotelevisió valenciana a causa de l'anul·lació de l'Expedient de Regulació d'Ocupació que afectava més d'un miler de treballadors. Aquest dimecres els treballadors s'han tornar a concentrar davant del Palau de la Generalitat Valenciana, on ha comparegut el president Alberto Fabra, que ha dit que el tancament és innegociable i que es farà de pressa, i l'ha justificat per mantenir, segons ha reiterat, els serveis bàsics dels ciutadans.

La concentració arriba poques hores després d'una altra mobilització que va aplegar centenars de manifestants davant el Palau de la Generalitat, ahir a la nit, convocats a través de les xarxes socials per expressar el seu rebuig i malestar per la decisió, que suposa acomiadar 1.700 treballadors.

En les mobilitzacions, s'han cridat consignes contra el govern valencià, entre abraçades i plors. "Fabra, dimissió!" o "El president, a Picassent!" (en relació amb la presó que hi ha a prop de València) han estat algunes de les frases que han cridat els manifestants.

Representants dels partits polítics de l'oposició també han participat en la protesta a fer costat als treballadors i ciutadans. Entre ells, el portaveu de Compromís, Enric Morera, que ha rebutjat el tancament dient que "RTVV no es toca, el govern ha de complir la sentència i acatar la decisió". Morera ha afegit que RTVV és viable i que "el poble valencià no consentirà que es danyi el nostre autogovern", i ha advertit: "Si volen acabar amb l'autonomia, que ho diguin, però no deixarem que clavin les seves brutes mans a RTVV".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut