Manifestació contra el canvi climàtic a Heathrow
Manifestació contra el canvi climàtic a Heathrow

Mobilitzacions a Londres, París i altres ciutats europees contra el canvi climàtic

Gairebé hi ha uns 500 detinguts després de cinc dies de manifestacions contra el canvi climàtic a Londres

RedaccióActualitzat

Activistes del grup ecologista Extinction Rebellion han traslladat aquest divendres les seves protestes a l'aeroport londinenc de Heathrow durant el cinquè dia de manifestacions pel canvi climàtic.

Des de dilluns passat, aquest grup porta a terme diversos actes de protesta a cèntrics enclavaments de Londres. També han bloquejat carreteres i han obligat a desviar rutes de transport públic. Això ha fet que la policia hagi fet gairebé unes 500 detencions.

Entre 15 i 20 persones, moltes menors, s'han instal·lat aquest divendres al túnel que porta fins a les terminals 2 i 3 de l'aeroport, no obstant això no s'ha tallat cap carretera.

 

 

El ministre britànic d'Interior, Sajid Javid, ha instat els agents a desplegar "tota la força de la llei" per mediar amb el grup, que segueix incomplint les ordres d'abandonar el bloqueig a algunes de les zones més transitades de la ciutat, com el pont de Waterloo, Oxford Circus i Parliament Square.

Els organitzadors de la protesta havien advertit que les protestes s'incrementarien fins a arribar a Heathrow, un dels aeroports més concorreguts d'Europa, especialment davant un cap de setmana festiu com és el de Setmana Santa.

Dijous passat, tres ecologistes van ser acusats d'acte il·legal per haver bloquejat trens en una estació de Londres. Els activistes havien pujat a un tren de rodalies a l'estació de Canary Wharf, a l'est de la ciutat, com a part de les protestes.

Extinction Rebellion, del qual forma part l'activista sueca Greta Thunberg i que té intenció d'allargar la concentració fins a dues setmanes, demana al govern que declari l'estat d'emergència climàtica i ecològica i que es comprometi a reduir les emissions de CO2 a zero per a l'any 2025.

Mobilitzacions a París

A París, també centenars d'ecologistes s'han desplegat pel barri de negocis de La Défense. L'objectiu era cridar l'atenció sobre el que anomenen "aliança tòxica" entre els estats i les multinacionals a l'hora d'invertir en combustibles fòssils.

Altres ciutats europees, com Roma, també s'han adherit al moviment i els manifestants han sortit al carrer a protestar.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut