Seguda dels manifestants al centre de Granada
Seguda dels manifestants al centre de Granada

Mobilitzacions a diverses ciutats espanyoles contra la sentència del procés

Milers de persones s'han manifestat des de dilluns a favor dels presos independentistes catalans en llocs com Madrid, Granada o Bilbao

RedaccióActualitzat

Les mobilitzacions a Catalunya contra la sentència del Suprem sobre el procés s'estenen aquests dies a diferents punts de l'estat espanyol. Milers de persones s'han manifestat a favor dels presos independentistes i del dret a decidir en ciutats com Madrid, València, Granada, Alacant o Bilbao.

En el cas de la capital espanyola, uns centenars de persones, amb una gran bandera republicana, es van concentrar aquest dimecres al vespre a la Puerta del Sol, convocades per la plataforma Madrid pel Dret a Decidir. Una concentració que va derivar després amb càrregues de la policia i agressions d'un grup d'extrema dreta.

A Andalusia, unes 250 persones, segons fonts policials, es van manifestar aquest dimecres al vespre al centre de Granada en solidaritat amb els presos catalans condemnats pel Tribunal Suprem. Van arribar a tallar la Gran Via a l'altura de la sudelegació del govern espanyol. Durant l'acte hi va haver moments de tensió i enfrontaments entre participants de l'acte i altres persones que van mostrar la seva disconformitat amb la manifestació.
 

 

 

 

 

Mobilitzacions al País Valencià, les Balears i Euskadi 

Concentracions que se sumen a altres actes de suport als polítics catalans condemnats com les que hi va haver al País Valencià aquest dilluns, des de Castelló a Alacant, passant per València o Gandia.
 

 

 

 

 

 

 


A diferents punts de les Balears també hi ha hagut mostres de rebuig contra la sentència.
 

 

 

 

Al País Basc, aquests últims dies hi ha hagut manifestacions a diferents ciutats. La més nombrosa va ser la de dilluns a Bilbao, on van assistir milers de persones.
 

 

 

 

Aquest dissabte hi ha prevista una manifestació a Sant Sebastià per reivindicar la llibertat dels presos i la defensa dels drets fonamentals. La convoca la plataforma cívica Gure Esku Dago.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut