Mobilització a Vallvidrera per salvar l'edifici modernista Casa Buenos Aires

Reclamen que l'Ajuntament protegeixi l'immoble, que no està catalogat, que una immobiliària vol enderrocar per construir-hi un hotel de luxe

RedaccióActualitzat

Mobilització al barri de Vallvidrera de Barcelona contra el possible desallotjament imminent de la Casa Buenos Aires i el seu enderroc.

Aquest edifici modernista del segle XIX, que fa temps havia estat un hotel, és propietat d'una congregació religiosa, els Pares Paüls, que ja han signat un contracte de compravenda amb London Private Company, una immobiliària catalana.

 

 

Els futurs propietaris de la Casa Buenos Aires, que no està catalogada, volen enderrocar-la per construir un hotel de luxe en el solar que ocupa.

Precisament per evitar que la tirin a terra, la plataforma Recuperem Buenos Aires ja fa mig any que l'ocupa.

 

 

Ara, però, una sentència ha imposat multes de 720 euros a dos integrants de la plataforma, per aquesta ocupació, i n'ordena el desallotjament.

Tot i que la sentència no és ferma i s'hi ha presentat recurs, la jutge podria aplicar-la provisionalment.

 


Des de la plataforma okupa, en qualsevol cas, es defensa la necessitat de preservar el patrimoni arquitectònic i de fer-ne un ús social, com explica l'Aina, del Grup de Suport Recuperem Buenos Aires.

"No estem disposats a perdre aquest patrimoni del poble i, per tant, seguirem aquí. Hem de seguir amb el projecte que hem començat, donant vida a aquest edifici, fent-hi activitats, fent-hi xerrades... Que tingui vida, que la gent coneigui el projecte i se'l senti seu."


L'Associació de Veïns de Vallvidrera també vol evitar l'enderroc de la Casa Buenos Aires. Reclama que l'Ajuntament de Barcelona protegeixi l'edifici.

 

 

Remarca, a més, el problema d'habitatge que hi ha en aquest nucli del districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi. Ho explica Joan Pujol.

"Estem lluitant per catalogar l'espai, perquè no se'l pugui enderrocar i perquè pugui seguir obert a les veïnes i els col·lectius de Vallvidrera, tant per fer-hi activitats com perquè hi pugui viure gent."

"A Vallvidrera hi ha un problema greu d'habitatge, tant per a joves com per a gent gran, i ens sembla important que aquest espai continuï sent el que està sent."

ARXIVAT A:
HabitatgePatrimoni
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut