Mobilitat per la Diada: carrers tallats i fins a 34 línies de bus afectades

Es reforcen les línies de metro, de FGC i Rodalies i es recomana no utilitzar el vehicle particular al centre de la ciutat
Mobilitat per la Diada: carrers tallats i fins a 34 línies de bus afectades
Barcelona

Mobilitat per la Diada: carrers tallats i fins a 34 línies de bus afectades

Es reforcen les línies de metro, de FGC i Rodalies i es recomana no utilitzar el vehicle particular al centre de la ciutat
Actualitzat
TEMA:
11S
L'any 2014 la concentració va omplir la Gran Via i la Diagonal de Barcelona

La celebració de la Diada, caracteritzada als últims anys per grans concentracions a Barcelona, comporta moltes afectacions de mobilitat a la ciutat.

Es preveu l'arribada de 1.300 d'autocars de diversos punts de Catalunya, i la gran concentració per la Diada a la tarda ja té més de 450.000 inscrits, segons ha dit al Matí de Catalunya Ràdio la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie.

No només per aquesta concentració, sinó pels diferents actes que s'organitzen arreu de la ciutat, l'ajuntament de Barcelona ha desplegat un dispositiu especial. Es diposen mitjans i personal en els serveis de transport i de seguretat per gestionar l'afectació de la circulació, de línies d'autobús, es preveu reforçar el transport públic, sobretot del metro. També ha donat recomanacions per als ciutadans en els seus desplaçaments.

 

 

Arribada d'autocars

Des de primera hora del matí aniran arribant a la ciutat autocars que està previst que puguin aparcar en diversos carrers de l'Eixample, propers a l'acte central de la Diada que se celebra a la Plaça Espanya i part de la Gran Via fins al Passeig de Gràcia de Barcelona. Els vehicles podran estacionar durant tot el dia en el carril dret d'aquests carrers adjacents. En aquest punt, els autocars desencotxaran i recolliran els passatgers fins que marxin al final de la jornada.

El govern de la Generalitat fent l'ofrena al monument a Rafael Casanova (ACN)

Per les ofrenes al monument de Rafael Casanova la Ronda de Sant Pere està tallada i per arribar-hi es recomana consultar les línies de bus que s'han desviat.

 

Un autocar sortint de Lleida a primera hora

 

Altres actes de la Diada que poden afectar la mobilitat a la ciutat són la manifestació de l'Esquerra Independentista convocada a 2/4 de 7 de la tarda a la Plaça Urquinaona que acabarà al Born.

A la mateixa hora, al Passeig Lluís Companys, a l'Arc de Triomf, començaran els concerts organitzats per Òmnium Cultural.

I a les 10 de la nit, a la plaça Sant de Jaume es farà l'acte institucional "Tornarem", ajornat aquest dimarts per la pluja.

 

 

Carrers tallats i estacionaments

L'aparcament d'autocars no ha d'afectar la circulació en aquests carrers fins que cap a 2/4 de 4 ja comenci la concentració. A partir de les 4 de la tarda quedarà tallada la circulació en els carrers que travessin la Gran Via en el trams de la manifestació, i els carrers adjacents a la Plaça Espanya. Es preveu que a partir de 2/4 de 7 de la tarda els manifestants es vagin retirant i progressivament la Guàrdia Urbana reguli i obri el trànsit en aquestes vies.

Es recomana evitar la circulació per aquesta zona de la ciutat si no és estrictament necessari, i buscar rutes alternatives com la ronda del Mig, la ronda Litoral (B10) i la ronda de Dalt (B20).

Des de dilluns al matí està prohibit l'estacionament, incloses motos i bicicletes, a voreres, calçades i espais resevats a l'avinguda de la Reina Maria Cristina i als dos costats de la plaça d'Espanya i l'avinguda Rius i Taulet.  

El trànsit està tallat des d'aquest dimarts a l'avinguda de la Reina Maria Cristina pel muntage de l'escenari de la manifestació.

El tall total de circulació a la Plaça d'Espanya es farà des de 2/4 de 3 de la tarda. A partir de les 3, es començaran a ocupar els trams de la Gran Via. A mesura que la gent s'hi vagi concentrant es faran desviaments a les vies transversals i longitudinals fins a les 4 de la tarda, que es tallarà totalment el pas dels carrers que travessen la concentració.

Durant la concentració es recomana als veïns de la zona que retirin els vehicles estacionats a les voreres, motos i bicicletes, de la zona central de la Gran Via.

Metro i Bus

Durant tota la tarda de la Diada, TMB ha previst reforços de trens a tota la xarxa de metro, especialment a les línies 1 i 3. Així mateix, es preveu desplegar més personal i personal de seguretat per ordenar la mobilitat, tant a l'inici com al final de la manifestació.

El metro funcionarà entre 2/4 de 2 del migdia i 2/4 de 10 del vespre amb la mateixa capacitat i freqüència que un dia feiner.


Es recomana a partir de les 4 de la tarda evitar les estacions de la Plaça d'Espanya (L1 i L3) i fer servir estacions alternatives, com Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1), Urgell (L1), Universitat (L1 i L2), Sant Antoni (L2) i Poble Sec (L3).

En aquestes estacions s'ordenaran i regularan els fluxos de passatge per evitar situacions de risc en vestíbuls i andanes, tant a l'anada com després de finalitzar l'acte. El personal, el servei de megafonia i els dispositius lluminosos donaran les indicacions necessàries.

 

 

Els autobusos són el transport públic més afectat. En el recorregut de la manifestació queden suspeses totes les parades de 34 línies que circulen o travessen la plaça d'Espanya, la Gran Via, part de Creu Coberta, Tarragona, Paral·lel i avinguda Maria Cristina.

 

Entre les 14.30 i les 21 hores aproximadament es produiran desviaments i limitacions de recorregut per mirar de mantenir la regularitat del servei fora de l'àmbit de l'afectació en les línies regulars següents: D20, D40, D50, H12, H14, H16, V7, V9, V11, V13, V15, V17, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 27, 46, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 65, 67, 78, 79, 109, 115 i 150

També, les tres rutes del Barcelona Bus Turístic que faran les últimes sortides de terminal entre les 2 i les 3 de la tarda.

FGC, Rodalies i Bicing

A les persones que vinguin a la ciutat, es recomana que ho facin preferentment amb transport públic o, si utiliutzen el vehicle particular, hi arribin d'hora.

No circular amb vehicle privat pel centre de Barcelona durant l'horari de la concentració. Si s'ha d'agafar el cotxe, utilitzar preferentment la ronda del Mig, la ronda Litoral (B10) i la ronda de Dalt (B20) per desplaçar-se o creuar la ciutat.

A dintre de la ciutat es recomana fer els desplaçaments a peu sempre que sigui possible o preveure més temps per arribar als llocs si s'utilitzen els transports públics. Els Ferrocarrils de la Generalitat han reforçat els trens i Rodalies de RENFE funcionarà com un dia feiner.

 

 

 

11 estacions del servei de bicing estaran tancades per la concentració de la Diada. Es tancaran i obriran progressivament a mesura que es restableixi la circulació als carrers.

 

 

ARXIVAT A:
11S Mobilitat