Harare, Zimbàbue

Mnangagwa guanya a Zimbàbue després de les protestes, que han causat 6 morts

Emmerson Mnangagwa va ser mà dreta del dictador Robert Mugabe fins que el va substituir, fa vuit mesos, després d'un cop militar

RedaccióActualitzat

L'actual president de Zimbàbue, Emmerson Mnangagwa, ha guanyat les eleccions presidencials celebrades dilluns, les primeres després de la caiguda del dictador Robert Mugabe.

Mnangagwa, del mateix partit que Mugabe, s'ha endut el 50,8% dels vots, segons els resultats oficials. Aquest percentatge és suficient per proclamar-lo vencedor a la primera volta.

El principal partit opositor, liderat per Nelson Chamisa, que ha obtingut el 44% dels sufragis, rebutja aquest recompte perquè no l'ha pogut verificar i assegura que està manipulat. De fet, Chamisa s'havia autoproclamat guanyador dels comicis. Ara, el seu partit anuncia que recorreran els resultats als tribunals.

 

La tensió als carrers d'Harare, la capital de Zimbàbue, ha augmentat un cop sabuts els resultats oficials. Dijous van morir 6 persones en els enfrontaments entre manifestants opositors i les forces de seguretat, i hi ha una quinzena de ferits.

La policia i l'exèrcit continuen desplegats a la capital en previsió de noves protestes. L'exèrcit ha detingut membres del principal partit opositor, que no reconeix la victòria a les urnes de Mnangagwa.

Mnangagwa va ser la mà dreta de l'expresident Mugabe fins que el va substituir, el novembre passat, després d'un cop militar.

Anar al contingut