Mitja Marató de Barcelona: recorregut i afectacions de trànsit i de transport públic
Moment de la sortida de la Mitja Marató de Barcelona 2020 (ccma)

Mitja Marató de Barcelona: recorregut i afectacions de trànsit i de transport públic

Aquest diumenge se celebra una nova edició de l'eDreams Mitja Marató de Barcelona

RedaccióActualitzat

Aquest diumenge es fa a Barcelona una nova edició de la Mitja Marató, amb un recorregut de 21 quilòmetres. Sortirà a les 8.45 del matí del passeig de Pujades. La cursa comporta afectacions de trànsit i transport públic al llarg del matí a diferents punts de la ciutat.

Està previst que les afectacions durin fins a les dotze del migdia, aproximadament, però el trànsit s'anirà reobrint a mesura que els corredors avancin pel recorregut.

La cursa es pot seguir per TV3.


Recorregut de la Mitja Marató de Barcelona

Des del passeig de Pujades, entre els carrers de Roger de Flor i de Wellington, els corredors van fins la calçada central del passeig de Picasso i segueixen per l'avinguda del Marquès de l'Argentera, el pla de Palau i els passejos d'Isabel II i de Colom fins a arribar al Portal de la Pau i, pel passeig de Josep Carner, a la plaça de les Drassanes.

Un cop allà, pugen per l'avinguda del Paral·lel fins al carrer d'Entença, on els corredors agafen la Gran Via de les Corts Catalanes fins al carrer de Bailèn, i allà baixen en direcció al mar fins a la ronda de Sant Pere.

Després el recorregut passa pel passeig de Lluís Companys fins als carrers de Buenaventura Muñoz, Pallars, Llacuna, Perú i Josep Pla, on un altre cop els participants enfilen per la Gran Via de les Corts Catalanes fins a la rambla de Prim, on enllacen amb la Diagonal per anar en sentit Llobregat fins al carrer d'Espronceda.

En aquest punt els corredors fan un canvi de sentit i tornen a agafar la Diagonal fins al carrer de la Selva de Mar i el passeig de Garcia Fària.

Finalment passen pel passeig de Calvell i l'avinguda Litoral fins al carrer de la Marina, on pugen fins al passeig de Pujades i completen els 21 quilòmetres del recorregut.

Recorregut de la Mitja Marató de Barcelona 2020
Recorregut de la Mitja Marató de Barcelona 2020


Carrers tallats i afectacions al transport públic

La Mitja Marató afecta la circulació en diversos carrers i també altera el recorregut de 37 línies d'autobús i les línies T4, T5 i T6 del Tram.

A més dels talls a les vies per on passa la cursa, els carrers propers al recorregut també tenen afectacions, amb canvis de sentit. La Guàrdia Urbana s'encarrega de regular la circulació i d'establir els circuits alternatius per garantir la mobilitat.

L'eDreams Mitja Marató de Barcelona comporta alteracions del servei en 37 línies de bus de TMB. En concret, els autobusos afectats són: D20, D50, H12, H14, H16, V9, V11, V13, V15, V17, V19, V21,V23, V25, V27, V29, V31, 6, 7, 13, 19, 21, 22, 24, 39, 47, 52, 54, 55, 59, 62, 63, 67, 120, 121, 136, 192 i les dues rutes del Barcelona Bus Turístic.

El tramvia també queda afectat. Entre les 7.45 i les 11.50 hores no hi ha servei de tota la línia T4 del Tram. Entre les 11.50 i les 12.20 hores està previst que es recuperi el servei entre les parades d'Estació de Sant Adrià i Glòries, i a partir de les 12.20 hores es preveu restablir el servei entre Glòries i Ciutadella-Vila Olímpica, un cop els organitzadors de la cursa donin l'esdeveniment per acabat.

Pel que fa a les línies T5 i T6, es mantenen interrompudes en totes dues direccions entre les parades de Glòries i Can Jaumandreu per les obres dels túnels de la plaça de les Glòries.

El recorregut de l'autobús substitutori també es veurà alterat per la Mitja Marató: passa a circular de Glòries a Can Jaumandreu per la Gran Via de les Corts Catalanes, i de Can Jaumandreu a Glòries voreja la plaça de les Glòries pels carrers de la Independència, d'Aragó i de Castillejos.

ARXIVAT A:
Mobilitat
Anar al contingut