Forat tapiat en un dels laterals del magatzem on es custodiaven els diners de les empreses i comerços de la zona (Reuters/KABC)

Misteriós robatori a Los Angeles: 30 milions de dòlars en efectiu desapareixen d'un magatzem

Els lladres haurien entrat pel sostre de la nau d'una empresa de seguretat i haurien buidat la caixa forta sense que sonés cap alarma

L'FBI i la policia de Los Angeles investiguen un dels robatoris en efectiu més grans que s'han comès mai a la segona ciutat dels Estats Units. I també dels més misteriosos.

L'assalt s'hauria produït entre diumenge i dilluns de Pasqua, quan els lladres en van endur un botí d'uns 30 milions de dòlars d'un magatzem d'una empresa de seguretat situada als afores de Sylmar, a la vall de San Fernando, al nord de Los Angeles.

En les instal·lacions de la companyia canadenca GardaWorld assaltades s'hi custodiaven els diners en efectiu de la majoria d'empreses i comerços de la regió, que es recullen i reparteixen en camions blindats.

El robatori s'hauria fet a través del sostre, però la policia encara no sap com s'ho van fer els lladres per accedir a la caixa forta on hi havia els diners. Tampoc com van poder evitar el sofisticat sistema d'alarmes del recinte, perquè la companyia no es va adonar del robatori fins dilluns al matí.

La policia creu que els lladres van entrar pel sostre, però no va sonar cap alarma (Reuters/KABC)

Imatges aèries difoses per la cadena ABC mostren un forat tapat amb fustes en una banda de l'edifici on es guardaven els diners, i que està situat en una zona industrial. La companyia GardaWorld no ha fet cap comunicat públic sobre l'assalt i la policia tampoc no ha dit si els lladres van fer servir aquest forat, ara tapiat, per fugir.

Cap font no ha confirmat tampoc encara l'abast del robatori, tot i que es parla de "desenes de milions" de dòlars:


L'empresa té una vintena més de dipòsits similars en diversos punts de Califòrnia on emmagatzema els diners que custodia.

 

ARXIVAT A:
PolicialEstats Units
Anar al contingut