Un arbre caigut sobre el municipi de Vilademuls
Un arbre caigut sobre el municipi de Vilademuls (ACN/Cedida per l'Ajuntament)

Misteri a Vilademuls: algú tala arbres perquè caiguin sobre instal·lacions municipals

L'Ajuntament d'aquest municipi gironí ho ha denunciat als Mossos per intentar trobar el culpable de malmetre el cementiri i un dipòsit d'aigua

Actualitzat

Els Mossos han intensificat el patrullatge al municipi de Vilademuls i l'Ajuntament ha demanat la col·laboració dels veïns perquè avisin si senten el soroll d'una serra elèctrica per intentar saber qui tala arbres grans, sembla que amb la intenció de malmetre equipaments públics.

"És un sabotatge claríssim", ha dit a TV3 l'alcalde de la localitat, Àlex Terés, davant dels set arbres que han aparegut serrats al cementeri i a un dels nou dipòsits que té el municipi, que pertany a la comarca del Pla de l'Estany.

El primer senyal d'alerta va ser al cementiri, on fins i tot va caldre avisar els Bombers perquè un gran arbre havia caigut sobre les instal·lacions. Hi havia quatre arbres serrats i van pensar que "potser algú havia fet una tala il·legal" i havia provocat l'accident, explica l'alcalde.

Un arbre serrat al dipòsit d'aigua de Sant Baldiri a Vilademuls
Un arbre talat amb motoserra al dipòsit d'aigua de Sant Baldiri a Vilademuls ((ACN/Cedida per l'Ajuntament))

La sorpresa va arribar dos dies després, quan l'agutzil va anar a fer un control periòdic al dipòsit d'aigua de Sant Baldiri i es va trobar que algú havia tallat tres arbres de manera intencionada.

El tall de l'arbre estava fet perquè caigués sobre el dipòsit, però la capçada va dominar i el tronc va quedar a un pam del dipòsit, que es va salvar així d'una destrossa.

Àlex Terés només s'ho explica: "Si el que vols és provocar un sabotatge a la xarxa d'aigua i deixar el municipi amb problemes de subministrament", mentre que en el cas del cementiri creu que: "És anar a fer mal per fer mal".

El cementiri de Vilademuls amb les branques de l'arbre caigut (CCMA)

L'alcalde, a més, denuncia que els actes vandàlics suposen també "risc per a les persones", perquè en alguns casos qui ho fa deixa el tronc serrat sense que arribi a caure, a  l'espera que el vent l'arrossegui i l'escapci.

L'alcalde també és conscient que les característiques de Vilademuls fan més difícil poder atrapar qui hi ha al darrere dels vandalismes. És un municipi molt dispers, de 62 quilòmetres quadrats, amb dotze pobles i quatre veïnats i una densitat de població de 14 habitants per quilòmetre quadrat. Tant el cementiri com el dipòsit estan lluny de qualsevol veí.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut