París

Missa tancada i amb casc a Notre-Dame dos mesos després de l'incendi

És la primera que es fa des de l'incendi, en una catedral que encara està molt lluny de la recuperació

RedaccióActualitzat

Primera missa, aquest dissabte, a Notre-Dame, dos mesos justos després del devastador incendi que va destruir part de la catedral.

L'arquebisbe de París, Michel Aupetit, ha presidit la litúrgia que, per raons de seguretat, s'ha fet sense fidels però que ha estat retransmesa per la televisió catòlica KTO.

 

 

Només hi han pogut assistir una trentena de persones, la meitat, sacerdots. A més de l'arquebisbe de París i el rector de Notre-Dame, Patrick Chauvet, hi han participat canonges, voluntaris, treballadors que participen en la reconstrucció i laics de la diòcesi de París. Tots ells han entrat a la catedral amb casc de protecció.

 

 

La missa ha començat a les sis de la tarda a la capella de la Verge, situada darrere el cor, una zona que es va salvar de les flames. Ha estat una cerimònia curta i carregada d'emocions, en una data assenyalada, la de la consagració de Notre-Dame com a catedral, el 16 de juny.

 

 

L'arquebisbe de París ha aprofitat per enviar un missatge: la catedral està viva.

"Estem molt feliços de poder acollir l'eucaristia per a la qual va ser construïda aquesta catedral. És també un missatge d'esperança i d'agraïment per a tots els que s'han emocionat pel que ha passat en aquesta santa catedral, signe de la nostra força i també de les nostres arrels cristianes."

 

Malgrat aquesta celebració, la recuperació de Notre-Dame queda lluny. Des de l'incendi, entre 60 i 150 operaris hi treballen per consolidar l'estructura, una feina que encara durarà setmanes abans d'afrontar la complexa tasca de renovació i restauració.

 

 

De moment, només s'ha rebut un 9% dels 850 milions promesos. Però la primera autoritat de l'església parisenca ha restat importància a aquest fet. Confia en la paraula dels que van prometre les donacions i confia que s'aniran concretant de manera gradual.

ARXIVAT A:
Notre-Dame
Anar al contingut