Nova York

Missa de Benet XVI a la catedral novaiorquesa de Sant Patrici davant de 3.000 fidels

Benet XVI ha oficiat a la catedral de Sant Patrici de Nova York la primera missa mai celebrada a aquest temple per un Papa. Mentre milers de fidels s'esperaven al carrer, a l'interior de la catedral el pontífex ha estat rebut per 3.000 sacerdots i religiosos. L'acte religiós ha estat considerat com un acte històric, després que les anteriors visites de Pau VI i Joan Pau II no celebressin cap ritus. El Papa ha estat rebut a les escales de la catedral per l'alcalde de la ciutat, Michael Bloomberg, i a continuació s'ha iniciat la processó cap a l'altar del temple, des d'on s'ha celebrat l'eucaristia. Molts sacerdots han aprofitat aquest moment per treure les seves càmeres de fotos i immortalitzar l'esdeveniment.

Actualitzat

La missa s'ha celebrat en anglès i s'han fet lectures en espanyol i portuguès, entre d'altres idiomes. El cor de Sant Patrici ha interpretat diversos himnes i també s'han escoltat moviments de la novena simfonia de Beethoven i peces religioses de Bach i Brahms.

La cerimònia ha estat retransmesa en directe per televisió i 5.000 fidels a qui la diòcesi de Nova York havia repartit entrades han seguit l'ofici a través de les pantalles gegants instal·lades als costats del temple.

La catedral de Sant Patrici va ser consagrada l'any 1879 i aquí se celebren cada diumenge oficis en 35 idiomes diferents.

A l'exterior del temple, la Policia de Nova York ha instal·lat un perímetre de seguretat a l'entorn de la Cinquena Avinguda, des dels carrers 42 al 59 de Manhattan. El dispositiu per a la visita papal està format per 2.000 agents, i el nivell de seguretat és igual o superior al que s'aplica quan es celebra l'Assamblea General de l'ONU.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut