Miss Raisa, Aleesha i Mushkaa, a l'altra cara del Share Festival

La cita de música urbana reuneix grans noms com Bizarrap, Quevedo i Morad, però també noms en femení i de talent local, que destaquen davant un sector encara dominat pels homes

Maria Sancho MartíActualitzat

Miss Raisa, Aleesha, Dj Nàtura, Dj Trapella i Mushkaa. No són els noms més coneguts ni els que estan escrits amb les lletres més grans al cartell del Share Festival, però sense elles el certamen no tindria sentit.

El de la música és encara un sector molt masculinitzat; de fet, només cal veure els caps de cartell del festival: Quevedo, Morad, Bizarrap, tot homes. Però la seva presència posa de manifest que hi ha molt talent a descobrir més enllà del que ha regnat fins ara.

A elles l'hegemonia masculina no els ve gens de nou. La rapera Miss Raisa s'ha convertit en tot un referent amb les seves lletres feministes i antiracistes. Quan va començar a fer música, li costava trobar en qui emmirallar-se:

"Amb 14 anys els meus referents musicals eren tots gàngsters, del Bronx, érem molt diferents quant a aparença i històries de vida, però em sentia molt identificada per la manca de referents semblants a mi."


La manca de referents

Imane Raissali -el nom real de Miss Raisa- va néixer al Marroc i viu a Barcelona des dels 8 anys. "Jo crec que al final al meu entorn no hi tenia gaires recursos, per tant el fet d'escriure per mi era molt alliberador", explica.

Veure com altres artistes eren capaces d'expressar-se a través d'una peça musical va ajudar-la a obrir-se camí:

"Era com 'uau, si ells poden fer-ho em podran ajudar a transformar i canalitzar aquestes emocions en una cosa tan maca com és una peça musical.'"


Sororitat en esdeveniments de masses

Aquest cap de setmana totes elles s'aniran passant el relleu dalt l'escenari del Share, però, abans, s'han trobat i s'han conegut en persona. En esdeveniments de magnituds tan grans, la sororitat es teixeix en moments així.

"Crec que sempre em passa, que quan conec una artista femenina sento com si ja fóssim amigues", explica Aleesha.

Asseguda a la seva vora, Miss Raisa hi coincideix: "Hem anat parlant d'on ens havíem vist abans, de com ens admirem… I és fantàstic pensar en la xarxa d'amistats i de contactes tan maca que hem creat."

 

Totes elles estan d'acord que en espais tan grans a vegades poden tenir la sensació de sentir-se soles o desamparades. "Ara ja no vaig al festival sola i si passa qualsevol cosa elles poden comptar amb mi i jo amb elles", diu Aleesha.

I Miss Raisa afegeix: "Aquesta sensació és fantàstica, saber que arribaré al festival supercontenta, supersegura."

 

 

ARXIVAT A:
FeminismeMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut