Lleida

Mireia Boya (CUP): "Si entro a la presó, només en sortiré quan tinguem la república"

L'exdiputada de la CUP està disposada a afrontar un "judici polític" que qualifica de "tendó d'Aquil·les de la democràcia" espanyola

RedaccióActualitzat

L'exdiputada de la CUP Mireia Boya ha dit que està disposada a afrontar el que ha anomenat "el pitjor dels escenaris", és a dir, que el jutge Pablo Llarena l'enviï a la presó.

Boya ha de comparèixer dimecres al Tribunal Suprem com a investigada en la causa que instrueix Llarena contra el procés independentista, i diu que no li fa por el que pugui passar en una investigació judicial en què se la pot condemnar a 30 anys de presó per rebel·lió:

"Tinc molt clar que, si entro a la presó, només sortiré quan tinguem la república."

Per Boya, aquesta causa és clarament política i, segons ha explicat avui en una roda de premsa a Lleida, la seva intenció i la de la CUP és demostrar que és "el tendó d'Aquil·les de la democràcia" espanyola:

"Volen que fem un judici polític? Doncs fem un judici polític. I si cal arribarem a instàncies internacionals. De fet, ells creuen que són forts judicialment, amb més de 900 persones encausades, i nosaltres creiem que la justícia polititzada és, de fet, el tendó d'Aquil·les de la democràcia de l'estat espanyol, i ho aprofitarem, sense por i anant de cara."

"Jo tinc assumits els riscos que hi ha i sé que si es dona el pitjor dels escenaris sabreu respondre tots plegats políticament. De fet, és el que us demano, que totes les forces independentistes reaccioneu políticament amb una estratègia conjunta i coordinada, que és el que cal fer."

 

"Dret penal de l'enemic"

Boya ha qualificat de "literatura pura" l'atestat de la Guàrdia Civil en què es basa l'acusació:

"No està fonamentat objectivament, és totalment parcial i totalment interessat, i crea un relat que en cap moment es correspon en la realitat. Volen fer creure que hi va haver violència, i l'única que hi va haver són els cops de porra i les bales de goma que van tirar la PN i la GC."

L'exdiputada ha qualificat de "dret penal de l'enemic" la causa contra ella i els altres líders independentistes, i ha afegit que se'ls està jutjant pel que pensen i pel que poden fer en el futur i, a més, sense garanties. Segons ha assegurat, cedir no és una bona estratègia:

"Com més perdó demanem per complir el mandat popular i el nostre programa electoral, més ens maltracten i pitjor és la repressió."

Boya ha agraït les mostres de suport que està rebent, i ha afegit que entén que hi ha gent que pateix amb els polítics que són a la presó, però que no vol renunciar a les seves conviccions, concretades en el programa electoral de la CUP, per intentar impedir que també l'hi enviïn.

Inicialment, la també exdiputada de la CUP Anna Gabriel estava citada el mateix dimecres, però per qüestions processals la seva declaració com a investigada s'ha endarrerit al 21 de febrer. 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut