Mirada de la premsa internacional el primer dilluns després de la DI i el 155

Els principals diaris internacionals analitzen el nou escenari de les eleccions convocades pel 21 de desembre, i la majoria coincideix en que no son la solució al problema

Actualitzat

La premsa internacional rep amb expectació el primer dia laborable a Catalunya després de la proclamació de la República Catalana i l'aplicació de l'article 155 des de Madrid.

"Resistir o obeir", es pregunta el diari "The New York Times", que subratlla que els funcionaris, l'administració pública de Catalunya, han de decidir què faran a partir d'ara.

 

 

Pel britànic "The Guardian", avui és un dia decisiu per a Espanya, just quan Catalunya torna a la feina sota control directe de Madrid. I afegeix que la determinació de Madrid afronta un examen crucial, mentre un grup proindependència impulsa una campanya general de desobediència civil. El rotatiu assegura que la tàctica de Madrid de "convocar eleccions no soluciona el problema".

 

 

A la seva portada web, "Le Monde" manté la imatge de la manifestació antiindependència d'ahir a Barcelona. "Els independentistes desfilen contra una bogeria que ha dividit Espanya, diuen", titula el diari francès. En un editorial d'aquest cap de setmana, "Le Monde" valora que la convocatòria d'eleccions des de Madrid ha donat la paraula a la democràcia i ha col·locat aquest afer "dolorós", en paraules de diari, en el punt on ha d'estar: calia donar la paraula a tots els catalans, subratlla.

 

 

"Espanya es mou per prendre el control de Catalunya", titula la BBC, que també destaca que si Puigdemont es nega a plegar del càrrec, el poden detenir.

 

 

El el diari alemany "Frankfurter Allgemeine" es fa ressò de la victòria del Girona davant el Reial Madrid: "Els catalans porten el Madrid a la derrota". I, tot plegat, subratlla, enmig del debat sobre la independència de Catalunya. I en l'anàlisi de la situació titulen "Els separatistes difícilment participaran en noves eleccions. Però fins i tot si Puigdemont fa l'impossible, el conflicte trigarà molt a resoldre's".

 

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut