Barcelona

Miquel Roca entra en campanya elogiant Espadaler en un acte d'Unió

Junts pel Sí critica els que, diuen, volen dividir la societat catalana, mentre Catalunya Sí que es Pot acusa Raül Romeva de fer el joc a Artur Mas

Actualitzat

Junts pel Sí ha escollit les quatre columnes de Puig i Cadafalch, símbol de catalanitat a tocar de la plaça d'Espanya, per fer aquest acte amb representants de Súmate, l'associació que promou entre els castellanoparlants la independència. En aquest marc, Romeva ha insistit que ningú quedaria discriminat en una Catalunya independent, que l'objectiu serà garantir la igualtat d'oportunitats per a tothom, parlin la llengua que parlin; i que no s'aixecaran fronteres amb Espanya.

"El problema no és Espanya; és l'Estat i, jo crec, la incapacitat de les estructures d'Estat espanyoles d'avui per preguntar i per escoltar. Aquest és el problema."

Romeva ha assegurat que, amb un mandat clar a les urnes, tant a Espanya com a Europa els interessarà dialogar.

"Moltes de les coses concretes que avui ens agradaria tenir resoltes només les podrem afrontar i resoldre a partir d'un marc negociat en el post 27-S i a partir d'un mandat democràtic clar.", ha afirmat.

El cap de llista del PSC adverteix que cap govern d'Espanya negociarà amb ningú que diu que se saltarà la llei. Aquest vespre Miquel Iceta participa en un acte a l'Hospìtalet en companyia de l'alcaldessa Núria Marín el el dirigent del PSOE Patxi López. 

"Si no hi ha una renúncia explícita a mecanismes unilaterals i a la sortida de la legalitat amb nosaltres que no comptin". 

A Lleida, Xavier García Albiol, del PPCha carregat contra Ciutadans recordant que aquest partit va fer un pacte amb el PSC per permetre que Àngel Ros continués com a alcalde:

"Aquí a Lleida, precisament, no van tenir cap tipus de complexes en donar-li l'alcaldia a un alcalde que públicament sempre ha repetit que considera que Catalunya és una nació".

Joan Herrera, de CSQP, ha entrat en campanya i ha defensat Pablo Iglesias enfront de les crítiques que ha rebut, diu, perquè és un polític que trenca les regles. 

"Som la gent que no té el seu capital ni a Andorra, ni a Liechtenstein, ni a Suïssa. El nostre capital està en els centres de salut.", ha dit

Rabell diu que no pactaran amb forces hostils a Catalunya, en referència a Ciutadans, però acusa Romeva de fer el joc a Mas.

Cop de mà de Miquel Roca al cap de llista d'Unió. L'exdirigent de Convergència, i militant d'aquest partit, ha fet costat a Ramon Espadaler per amistat, ha dit, i per convenciment democràtic.

"Això de la força del seny, això, avui per a Catalunya, és una aportació molt fonamental."

Ciutadans acusa Podem d'irresponsable per posar un independentista al capdavant de Catalunya Sí que es Pot. I adverteix que Rabell pot donar suport a la secessió des del Parlament.

"El mínim que poden fer és parlar clar a la gent, i reconèixer que s'han equivocat i que han posat un candidat i i més candidats que són independentistes que no treballaran per la unió.", ha dit Inés Arrimadas.

Els tres diputats de la CUP al Parlament "passen comptes" amb els seus electors en forma de llibre. Per la candidata Anna Gabriel, la feina feta ha estat molt important, i encara ho serà més si milloren els resultats el dia 27. 

"Es tracta de tenir els diputats que garanteixin que no es retrocedeix d'aquesta construcció d'un país que volem lliure i amb unes noves bases econòmiques i de relació de gènere, etc. "

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut