Miquel Pueyo, d'ERC, aconsegueix el suport del Comú de Lleida per ser alcalde
Imatge del 3 de juny de Miquel Pueyo i el candidat del Comú de Lleida, Sergi Talamonte a la Paeria durant la ronda de negociacions (ACN)

Miquel Pueyo, d'ERC, aconsegueix el suport de Comú de Lleida per ser alcalde

Amb la suma d'ERC, JxLleida i els Comuns, Pueyo tindria majoria per ser alcalde, però aquesta opció encara no és clara, atesa la "diversitat d'ideologies en aspectes crucials" entre JxCat i els Comuns

Actualitzat

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha aconseguit aquest diumenge el suport de Comú de Lleida a la seva investidura. Amb aquest gest s'aplana el terreny per convertir-se en el pròxim alcalde de la ciutat, en comptar també amb la predisposició de JxLleida.

L'assemblea dels Comuns a Lleida ha aprovat donar suport a la investidura de Pueyo com a alcalde el 15 de juny, després de quatre hores de reunió a la seu del partit. En un comunicat, que també han compartit al seu perfil de Twitter, asseguren que han pres la decisió en apreciar coincidències amb el programa d'ERC:

"Hem revisat el programa d'ERC i hem constatat una àmplia coincidència i una voluntat i predisposició per incorporar totes aquelles propostes que des del Comú de Lleida considerem prioritàries."

 


"Seguir explorant i negociant", ha dit Laura Bergés, la portaveu de la comissió negociadora del Comú, en relació a entrar a formar govern amb ERC i Junts per Catalunya. Bergés ha puntualitzat que tot i tenir "diversitat d'ideologies en aspectes crucials" amb JuntsxCat, cal veure si poden compartir "prou coses" i si l'organització del govern garanteix que hi hagi "prioritats" dels comuns en els seus plans.

 

Assemblea del Comú de Lleida per decidir l'estratègia de vot (ACN)

 

L'aval dels Comuns a Lleida al candidat d'ERC obre la porta a arrabassar la Paeria al PSC després de 40 anys de govern socialista.

En les eleccions municipals del 28M, ERC i PSC van empatar a 7 escons, encara que els republicans van guanyar en vots per només 0,1 punts de marge - el que són 81 vots de diferència.

 

Reunió entre el candidat d'ERC, Miquel Pueyo, i Félix Larrosa (PSC), alcalde en funcions (ACN)

 

JxLleida, la marca local de JxCat, va aconseguir 6 representants, Cs un total de 3 i els Comuns i el PP, 2 cadascun.
 

ERC, JxLleida, liderats per Toni Postius, i els Comuns, amb Sergi Talamonte al davant, sumen 15 regidors sobre un total de 27, per la qual cosa Pueyo tindria majoria per ser alcalde.

Encara que fa uns dies Pueyo va oferir un acord tant als comuns com a JxLleida, encara no està clar si hi haurà un govern tripartit a Lleida. ERC i JxCat estarien disposats a això.

 

Toni Postius, candidat de JxCat, davant l'entrada de la Paeria, saludant a Miquel Pueyo

 

Els Comuns, però, tenen certes diferències en algunes qüestions amb el partit de Postius. Per aquest motiu, encara no tenen clar si acceptarien compartir govern amb JxLleida, i condicionen aquesta possibilitat a que es prioritzin les polítiques socials.

 

 

El candidat del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, en un moment de l'assemblea d'aquest diumenge (ACN)

 

ARXIVAT A:
ERCEn comúEleccions municipals 26M
Anar al contingut