Miquel Buch, aquest dimecres, a "Els matins" de TV3
Miquel Buch, aquest dimecres, a "Els matins" de TV3

Miquel Buch defensa un "espai de reflexió" per ordenar JxCat i PDeCAT

El conseller d'Interior es va reunir aquest dimarts amb Carles Puigdemont a Bèlgica i aquest dimecres ho fa Artur Mas

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Miquel Buch, s'ha mostrat partidari que hi hagi un "espai de reflexió" que serveixi per ordenar JxCat i el PDeCAT. Ho ha explicat al programa "Els matins", de TV3. Buch ha dit que JxCat ha d'assumir el lideratge de la marca electoral.

"A les pròximes setmanes i mesos trobarem un espai per poder-ne parlar però jo aposto per això. De fet, si analitzem les candidatures municipals que hem tingut arreu dels ajuntaments, la gran majoria, per no dir la totalitat, s'han presentat amb unes sigles que són Junts per Catalunya. Per tant, la marca, el concepte Junts per Catalunya, és el que aglutina més tot el territori."


El conseller s'ha referit a l'article que el president del PDeCAT, David Bonvehí, ha publicat a La Vanguardia, on insta el PDeCAT a deixar "l'autodestrucció" de banda a l'hora de prendre decisions. Miquel Buch s'ha limitat a dir que ell prefereix no parlar en aquests termes.

"Bonvehí parla d'autodestrucció. No m'agrada parlar de destrucció, però és evident que necessitem un espai de reflexió (···) Hi ha coses que no hem fet bé, que no hem sabut explicar. Necessitem reordenar-nos."


El titular d'Interior ha proposat que els 2.900 càrrecs electes debatin els pròxims mesos la direcció que cal prendre.

 

El conseller d'Interior és partidari de reordenar JxCat i el PDeCAT


El conseller es va reunir aquest dimarts amb Carles Puigdemont a Bèlgica, al costat dels també membres del govern Damià Calvet i Meritxell Budó, que van acompanyar una representació territorial de JxCat per valorar els resultats del 26M.

Aquest dimecres és l'expresident de la Generalitat Artur Mas qui visita Puigdemont.
 

Buch: "És fals que la policia catalana estigui polititzada"

Buch nega "rotundament" que la policia catalana estigui polititzada i defensa el relleu al capdavant dels Mossos amb el nomenament del comissari Eduard Sallent en substitució de Miquel Esquius.

Miquel Buch: "Jo només tinc paraules d'agraïment i de felicitació per al comissari Miquel Esquius. Ho he dit per activa i per passiva i ara ho torno a dir per la feina que va fer al llarg d'aquest any..."

Lídia Heredia: "Doncs per què el relleva?"

Miquel Buch: "És un tema de moments i de perfils i d'afrontar una sèrie de situacions."


Sobre les acusacions als Mossos que estan polititzats, el conseller s'hi refereix d'aquesta manera:

Miquel Buch: "Jo al Parlament sento permanentment que em diuen que la policia catalana està polititzada, i això és fals, és absolutament i rotundament fals".

Lídia Heredia: "I si no ho estava, per què vostè la vol despolititzar? ¿Per què ho diuen uns mitjans?

Miquel Buch: "Home, evidentment. El que vostè explica aquí hi ha molta gent que ho escolta."


I ha afegit que tant ell com tot el Departament d'Interior des del seu nomenament treballen per "despolititzar la policia". "Nosaltres, els polítics, no entrem en decisions policials i la policia no entra en decisions polítiques", ha remarcat el responsable d'Interior.


2.000 agents més
 

El conseller reconeix que cal incorporar uns 2.000 agents més 


Miquel Buch lamenta la falta d'efectius policials. Reconeix que es necessiten uns 2.000 agents, i per això s'està accelerant al màxim la formació perquè puguin sortir a patrullar tan aviat com sigui possible.

"Si tirem endavant les 750 places i tenim el compromís de tirar-ne endavant 750 més i hem reduït el temps perquè els policies estiguin abans al carrer, és que és un diagnòstic clar que ens falten agents."


En relació amb l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de protegir les dependències judicials, Buch espera que aviat no sigui necessari:

"El TSJC va ordenar que estiguéssim durant les 24 hores en una sèrie d'espais judicials. S'ha anat rebaixant i jo aspiro que es pugui rebaixar del tot i, per tant, no haguem de vigilar façanes."

 

ARXIVAT A:
Miquel BuchMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut