Minva el vent però sense marxar del tot

La setmana començarà amb vent, però amb una tendència a la baixa respecte al cap de setmana. Els núvols aniran en augment i el fred matinal s'accentuarà novament

Actualitzat

La dorsal anticiclònica es retirarà una mica cap a l'oest i obrirà la porta al pas d'alguns núvols, al mateix temps que relaxarà la previsió de vent. La tramuntana i el mestral no desapareixeran, però baixaran d'intensitat i quedaran més localitzats a les zones habituals. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) rebaixa el nivell d'avís previst per avui.

Baixa el vent

El Pirineu, Prepirineu, l'Empordà i les Terres de l'Ebre seran les zones d'acció del vent de nord i nord-oest, que bufarà moderat amb cops forts, sense arribar als registres de diumenge. A partir del migdia el vent minvarà però no desapareixerà del tot.

Més núvols alts i mitjos

L'arribada de més núvols propiciarà un cel més variable i canviant al llarg del dia, tot i que la gran majoria d'aquests núvols seran de tipus alt i mig i no portaran precipitació. Es taparà el vessant nord del Pirineu a partir del migdia i nevarà feblement. La disminució del vent de matinada al centre del país farà que els valors mínims recuperin la normalitat, després de la pujada de diumenge en aquesta zona de Catalunya. El vent de nord provocarà fogony al vessant sud i les temperatures seran altíssimies a Sort, el Pont de Suert i a les valls de Boí i d'Àneu, Les màximes podran baixar de forma lleugera en conjunt.

I dimarts...

Es repetirà la dinàmica de vent i cel canviant pel pas de núvols poc actius, tret del vessant nord del Pirineu. La precipitació més abundant l'esperem fins a primera hora del matí.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut