El vestit vermell més típic de Minnie i el nou vestit jaqueta blau
El vestit vermell típic de Minnie Mouse i el nou vestit pantaló blau (Disney)

Minnie Mouse es posa pantalons i desferma la polèmica en sectors conservadors dels EUA

El famós personatge de Disney deixa l'icònic vestit vermell i blanc i es posa un vestit pantaló per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Arola Cumeras i BantulàActualitzat
TEMA:
Estats Units

Per primera vegada en gairebé un segle, Minnie Mouse es posa pantalons. L'emblemàtic personatge de Disney estrenarà un vestit blau, amb jaquesta i pantalons a joc, que ha creat la dissenyadora Stella McCartney i que desperta controvèrsia, sobretot a les xarxes socials i en mitjans de comunicació conservadors dels Estats Units. 

El personatge de Minnie, creat el 1928, ha portat durant anys un icònic vestit vermell i blanc, però ara Disney li ha volgut donar un gir.

La companyia ha volgut fer coincidir la nova imatge de la ratolina amb el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març i amb la celebració dels 30 anys de Disneyland París.  

La dissenyadora britànica Stella McCartney ha explicat que el vestit pantaló blau vol ser un "símbol de progrés per a una nova generació". L'anunci ha estat rebut de manera molt crítica als Estats Units, especialment en mitjans conservadors com Fox News.

Una de les comentaristes polítiques destacades del canal, Candace Owens, ha exclamat al programa "Jesse Watters Primetime": "L'estan fent més masculina". I ha afegit que posar pantalons a Minnie Mouse "és un intent de destruir l'estructura de la nostra societat".

A les xarxes, el canvi ha agradat a molts usuaris i també n'ha indignat d'altres. Alguns, perquè creuen que atempta contra la genuïnitat del personatge i els valors més conservadors vinculats a l'estètica femenina.

Com aquesta simpatitzant republicana, que en una piulada remarca que la roba escollida no li agrada gens perquè li recorda l'estil de la demòcrata Hillary Clinton.


D'altres ho han criticat perquè pensen que tot plegat és una maniobra de distracció de l'empresa per fer veure que s'adapta als nous temps.

Com a la piulada d'aquesta usuària, que demana que la companyia incorpori personatges i històries LGTBIQ+ en comptes de fer canvis de vestuari. 


El precedent, la Capitana Minnie

Alguns usuaris d'internet han assenyalat que aquesta no serà estrictament la primera vegada que Minnie Mouse arracona els vestits i les faldilles.

El 2019, la companyia de creuers de Disney va presentar la Capitana Minnie. El personatge duia un uniforme mariner que ja incorporava uns pantalons.

La Capitana Minnie, un personatge dins dels creuers que promou Disney, portava pantalons
El personatge de Capitana Minnie, creat el 2019 (Matt Stroshane/Disney)

En aquell moment, la companyia va dir que el vestuari volia ser "inspirador" per a les nenes i que els pantalons "eren més pràctics" en un entorn mariner. 

 

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut