"The White Owl", el llibre retornat vuit dècades tard a una biblioteca del nord d'Irlanda (Donegal County Council)
"The White Owl", el llibre retornat vuit dècades tard a una biblioteca del nord d'Irlanda (Donegal County Council)
Irlanda

"Més val tard que mai": retornen a una biblioteca un llibre prestat fa 82 anys

Els bibliotecaris de la població irlandesa de Donegal estan feliços d'haver recuperat una primera edició d'un llibre que ja està descatalogat

RedaccióActualitzat

"The White Owl" és un llibre escrit per Annie M. P. Smithson. Amb poc més de 300 pàgines, el va publicar l'any 1937 l'editorial dublinesa Talbot Press.

Aquesta setmana, un exemplar d'aquest llibre ha estat retornat a la biblioteca pública de Donegal, una població situada al nord d'Irlanda. Això no seria notícia si no fos perquè el préstec d'aquest exemplar es va fer el 23 de juliol de 1937. Han passat gairebé 82 anys.

Ningú no sap les raons que van impedir a la persona o la família que el tenia en préstec retornar-lo en el seu moment. En tot cas, a la biblioteca de Donegal estan molt contents de recuperar aquest exemplar. Han fet pública la recuperació d'aquest préstec oblidat i asseguren que sempre "més val tard que mai":

 

 

 

Segons sembla, el llibre va aparèixer en les feines de neteja d'una casa de la població veïna de Falcarragh acabada de vendre. Els nous propietaris van revisar els llibres de la biblioteca dels antics propietaris i quan va veure aquest van veure que pertanyia a la biblioteca pública de Donegal. Un segell de préstec en donava fe.

Sorpresos, no van dubtar a retornar-lo als seus legítims propietaris:

 

El responsable de la biblioteca pública, Denis McGeady, no s'ho podia creure quan va veure que el llibre tornava a les seves mans. I més quan va comprovar que es tractava d'una primera edició d'un llibre que ja està totalment desclassificat.

McGeady diu que no és estrany que alguns usuaris triguin mesos o fins i tot un parell d'anys a retornar alguns llibres, malgrat que els enviïn recordatoris de la data de finalització del préstec. Però és el primer cop que es troben un cas com aquest.

Això no vol dir que els responsables de la biblioteca en la dècada dels anys 30 tinguessin un actitud més laxa amb les normes de retorn dels llibres. Perquè no en quedi cap dubte, l'ara encarregat del préstec ha mostrat el document amb les normes de funcionament del centre que regien des de l'any 1930. S'hi especifica que els usuaris es comprometen a tenir cura dels exemplars prestats i que els retornaran abans de 14 dies a la biblioteca. 

 

 

 

 

Anar al contingut