Enric Millo, exdelegat del govern espanyol a Catalunya en una imatge d'arxiu
Enric Millo, ex-delegat del govern espanyol a Catalunya en una imatge d'arxiu

Millo piula un vídeo retallat de Cuixart el 20S que indigna Òmnium i sacseja la xarxa

Millo ha rebut la condemna d'Ada Colau i Gerard Piqué i el suport de Manuel Valls i Societat Civil Catalana

Actualitzat

L'endemà de la declaració de l'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo com a testimoni en el judici del procés al Tribunal Suprem, ha publicat un tuit que ha generat un intercanvi d'acusacions amb Òmnium Cultural.

Al tuit de Millo hi havia un vídeo retallat sobre una intervenció de Jordi Cuixart el 20 de setembre del 2017 davant la conselleria d'Economia, en el que només se sent com diu "marxaran d'aquí quan nosaltres vulguem".

L'ex-delegat del govern espanyol ha assegurat que això és la prova que ell no menteix:

 

 

Aquest dijous al vespre, 24 hores després de publicar-lo, Millo ha esborrat el tuit, però l'han capturat diversos usuaris i continua circulant per les xarxes.

Es pot veure que és un retuit del perfil d'un partit polític poc conegut que havia penjat el vídeo retallat:

 

El tuit original del perfil d'aquest partit, fet el 22 de febrer, no està esborrat, de manera que es pot continuar veient el vídeo retallat:

 


Òmnium li demana que retuitegi el vídeo sencer

Poc després que dimecres el vespre Millo pengés el seu tuit, des de Òmnium Cultural li han demanat una rectificació acompanyant la seva piulada amb el vídeo complet de les paraules de Cuixart.

En aquesta versió llarga es pot veure com el president d'Òmnium es dirigeix als manifestants perquè permetin fer un passadís per tal que la comitiva judicial pugui sortir de la conselleria:

 

 

Enric Millo s'hi ha tornat refermant-se en la seva interpretació de les paraules de Cuixart i qualificant d'irresponsable i de risc el fet d'impedir l'acció d'una comitiva judicial.

 

Ressò a la xarxa

Les reaccions a la xarxa han estat immediates, entre les més destacades, la de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha retret a Millo que mantingui la seva actitud després de la resposta d'Òmnium Cultural amb el vídeo sencer.


També davant de la rèplica de la periodista Empar Moliner, Millo ha respost reiterant que "sempre diu la veritat".


Un gran ressò ha tingut la condemna del futbolista del FC Barcelona, Gerard Piqué, que l'ha qualificat de "mentider" i "manipulador":

 

Millo ha respost a Piqué amb el mateix text que ha enviat a Òmnium. Piqué li ha contestat dient que "demostra intransigència", "genera odi" i que "dir la veritat és el millor camí de defensar la llibertat".

 

El tuit de Piqué també ha tingut resposta des del perfil del mateix Jordi Cuixart, que ha citat l'escriptor francès Émile Zola:



Donant suport a Millo, ha piulat el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, que ha agraït la seva "valentia".

 

També ha rebut el suport de Societat Civil Catalana, SCC:

 

Resposta a Gerard Piqué

Finalment, aquest divendres al migdia, i força hores després d'haver esborrat el tuit que ha generat la polèmica, Enric Millo ha tornat a tuitar responent Gerard Piqué, que li havia recriminat que l'hagués esborrat.

Segons ha assegurat, ha retuitejat el vídeo complert perquè, ha dit, s'hi "demostra que no m'invento res":

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésEnric MilloJordi CuixartÒmnium Cultural20SAda Colau
Anar al contingut