Enric Millo, en una roda de premsa quan era delegat del govern espanyol (ACN)
Enric Millo, en una roda de premsa quan era delegat del govern espanyol (ACN)
Madrid

Millo obre una sessió del judici en què també ha de comparèixer Pérez de los Cobos

Els interrogatoris començaran amb l'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya i, entre els altres noms previstos, destaca el del coordinador policial de l'1-O

Irene VaquéActualitzat

L'onzena sessió del judici del procés arrencarà amb el testimoni de l'ex-delegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo. Estava previst inicialment per dilluns, però finalment la declaració s'ha posposat fins aquest dimarts. A més, la sessió començarà a les 9.30, mitja hora abans del que és habitual.

Segons va explicar l'exvicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría, Millo era la persona que la informava del que anava passant en dies com l'1 d'octubre.

Després de Millo, segons ha informat el mateix jutge Marchena al final de la sessió de dilluns, serà el torn de Juan Antonio Puigserver, ex-secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior. Puigserver va ser el responsable de la Conselleria d'Interior durant l'aplicació de l'article 155. Ell era l'interlocutor directe amb la cúpula dels Mossos d'Esquadra.

En tercer lloc està prevista la declaració de l'exvicepresidenta de la Generalitat Neus Munté, que va tenir aquest càrrec fins dos mesos abans de l'1 d'octubre.

"Tot el temps necessari" per interrogar Pérez de los Cobos

Per després s'espera el testimoni d'un dels que, sens dubte, es preveu com un dels plats forts de la sessió, el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez de los Cobos.


Va ser el coordinador de l'operatiu policial de l'1 d'octubre i s'espera que aporti més dades sobre les decisions que es van prendre aquell dia. Aquest dilluns, el que va ser número dos del ministre Zoido ha afirmat que no hi va haver cap ordre concreta perquè els policies deixessin d'intentar entrar amb força als col·legis la tarda de l'1-O.

Des de les defenses, l'advocat Jordi Pina ha avisat Marchena que, previsiblement, l'interrogatori a Pérez de los Cobos s'allargarà encara més que el de José Antonio Nieto aquest dilluns, que ha durat tot el matí. Marchena li ha respost que, quan l'interroguin, tindran "tot el temps necessari" per fer-li les preguntes.

Segons l'ordre previst, agafarà el relleu dels testimonis Sebastián Trapote, comissari en cap de la Policia Nacional a Catalunya, ara jubilat.

Continuant amb les cúpules policials, el seguirà Ángel Gozalo, general en cap de la Guàrdia Civil a Catalunya. Ara és tinent general, el màxim rang dins del cos. I l'1-O va estar a les ordres de Pérez de los Cobos tot i tenir un rang superior al d'ell.

Després està prevista la declaració de Manel Castellví, que, en el moment dels fets, era comissari de la Comissaria General d'Informació dels Mossos d'Esquadra. Era el responsable de la unitat que va portar els papers a la incineradora.

L'últim nom previst en l'ordre del dia és el d'Emili Quevedo, que era comissari de la Comissaria General Tècnica de Planificació i Seguretat. Entre les seves funcions hi havia la de planificar els recursos humans i materials dels Mossos.

 

Interactiu relacionat: Les claus del judici del procés

 

ARXIVAT A:
Judici procésEnric MilloPolicia NacionalMossos d'EsquadraGuàrdia Civil
Anar al contingut