Barcelona

Millo no descarta que l'Estat forci eleccions catalanes per impedir el referèndum

Enric Millo ha explicat a "El matí de Catalunya Ràdio" que aquesta situació és possible perquè la llei ho permet

RedaccióActualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, apunta una nova alternativa que tindria l'Estat per impedir el referèndum de l'1 d'octubre: forçar la convocatòria d'eleccions a Catalunya, una competència del president de la Generalitat que Madrid podria assumir. Millo ha dit, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", que això no és desitjable però que és possible:

"Jo espero que no, jo desitjo que no. Jo faré tot el possible per evitar que això passi. La llei ho permet. No podem descartar-ho perquè la llei permet fer-ho"

Millo ha dit que cal "restablir l'ordre i la seguretat jurídica". El dirigent popular ha assegurat que és legament possible intervenir els Mossos d'Esquadra, però que espera que no s'hi hagi d'arribar. Ha advertit que si aquest dimarts el govern de la Generalitat decideix comprar urnes, prendran mesures perquè entendran que són per fer un referèndum il·legal:

"En el moment que el govern intenti infringir la legalitat incomplint les sentències, doncs automàticament s'impedeix. És que no cal comprar cap urna. Totes les urnes necessàries per a un procés electoral estan disponibles. A Catalunya hi ha totes les urnes necessàries per a qualsevol procés electoral. Hi ha més de 8.000 urnes disponibles per fer un procés electoral legal"

Aquest dimarts, el Diari Oficial de la Generalitat publica el decret del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a través del qual es traspassa les competències de processos electorals al vicepresident Oriol Junqueras.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut