El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, saludant a la cap de l'ABP del Montsià dels Mossos d'Esquadra, davant l'Ajun…
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, saludant a la cap de l'ABP del Montsià dels Mossos d'Esquadra, davant l'Ajuntament d'Alcanar, aquest 25 d'agost de 2017. (Horitzontal)

Millo: "No acceptaré que ningú intenti embrutar la imatge de cap cos de seguretat"

ACN Alcanar.-El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha volgut acabar amb polèmiques sobre el paper dels diferents cossos de seguretat en la investigació i actuació dels atemptats. Millo, que aquest divendres ha visitat Alcanar per reunir-se amb l'Ajuntament, ha defensat el paper de tots els cossos de seguretat, inclosos els Mossos d'Esquadra, i ha fet una crida als polítics a deixar treballar "als experts". "No acceptaré que ningú intenti embrutar la imatge de cap cos de seguretat. Hi haurà temps per analitzar, avaluar i deduir conclusions especialment per a prendre mesures necessàries en un futur i millorar, però avui no penso permetre que ningú embruti la imatge de ningú", ha etzibat. Millo s'ha mostrat convençut que "ningú" ha actuat de mala fe i que sempre s'ha fet amb professionalitat, i ha demanat a la classe política que deixin treballar els experts i no aboquin "ombres de dubte" sobre el treball professional i expert d'aquells que estan fent la seva feina.

Millo ha assegurat que coneix la "professionalitat" de tots els cossos de seguretat, tant de la Guàrdia Civil -amb experiència en la lluita antiterrorista-, del CNP, i també dels Mossos d'Esquadra. Després de dies amb declaracions i contradeclaracions sobre la investigació policial dels atemptats, Enric Millo ha fet una crida a la classe política perquè deixin treballar als cossos de seguretat que són els "experts" i deixin de sembrar dubtes sobre el treball d'uns i altres. El delegat de govern espanyol ha assegurat que caldrà avaluar tot el que ha passat amb calma per prendre mesures per "millorar la col·laboració" però ha volgut posar en valor el "treball exitós" en aquest sentit. El dirigent popular ha fet aquestes declaracions des d'Alcanar on s'ha reunit amb el govern municipal i representants de diferents cossos de seguretat. Millo ha volgut fer un reconeixement i una felicitació per la reacció "exemplar" de la ciutadania i l'Ajuntament d'Alcanar des del primer moment. "Es va reaccionar ràpidament i es van prendre decisions que no eren fàcils", ha afegit. El delegat del govern espanyol a Catalunya ha ofert la col·laboració, el suport i l'ajuda del govern de l'Estat a l'Ajuntament canareu. Millo lloa la sensibilitat de la Casa Reial amb BarcelonaEl delegat del govern espanyol a Catalunya també ha valorat amb satisfacció la presència del rei Felip VI a la manifestació de dissabte a Barcelona. Millo ha assegurat parlar "en nom de la immensa majoria de catalans" que reacciona "amb estimació" cap a la Casa Reial. "Estic orgullós de l'esperit de la solidaritat amb els catalans. Han estat en dos ocasions a Barcelona i han demostrat la sensibilitat de la Casa Reial amb Barcelona. És una bona notícia que tots puguem compartir la manifestació amb la presència del rei a Barcelona", ha conclòs.

Anar al contingut